Дякую, колеги за співпрацю!

29 жовтня 2018, 14:42

         Минулого тижня у межах семінару «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності» науково-педагогічним працівників НУБіП України було запропоноване тренінгове заняття «Конструктивне вирішення педагогічних конфліктів». Проводила зазначене заняття доцент кафедри психології Л.М. Омельченко.
            Досить незвичною для викладачів спочатку видалася форма заняття: на дві пари потрібно було знову опанувати роль студента, щоб пережити різноманітні педагогічні ситуації, що виникають у процесі навчання. Науково-педагогічні працівники, виконуючи тренінгові вправи та аналізуючи власні почуття та переживання, самі визначали особливості педагогічної взаємодії, актуальні потреби студентів, які повинен навчитися визначати викладач, причини конфліктів, що виникають у навчально-виховному процесі, функції конфліктів.
       

 

        Викладачі жваво обговорювали ситуації, що виникали в мікрогрупах, швидко знаходили шляхи вирішення проблемних завдань, які перед ними ставилися, самі для себе розробляли методичні рекомендації щодо стратегії конструктивної поведінки в конфлікті.
     

 

         Цікава дискусія, що відбулася по завершенню тренінгового заняття, засвідчила: викладачі НУБіП України – самоактуалізовані творчі особистості, відкриті для нового, толерантні до невизначеності, працюють заради студента.
            Дякую, колеги, за співпрацю!

 

 

доцент кафедри психології

Л.М. Омельченко

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook