З Днем автомобіліста від студентів 2 року навчання ОС «Магістр» зі спеціальності «Автомобільний транспорт»

29 жовтня 2018 року
механіко-технологічний факультет

  День автомобіліста і дорожника, або День водія, як його називають в народі, святкують в Україні з 1993 року. День автомобіліста в Україні щороку святкують в останню неділю жовтня. У 2018 році цей день припадає на 28 жовтня. Це офіційне свято всіх працівників дорожньо-транспортної галузі.

   У 1985 році на постаменті біля клубу ім. Фрунзе (нині Будинок дитячої та юнацької творчості) встановили "ЗІС-тритонку". Чи брала ця машина безпосередню участь в бойових діях, точно не відомо. Автомобіль був знайдений у кінці 70-х років на взуттєвій фабриці. Там дідок справно працював, перевозячи матеріали.

  Історики стверджують, що вантажівка виготовлена приблизно в 1940-1941 роках. В недалекому минулому у військових автомобілістів була традиція: у День Перемоги приїжджати до пам'ятника і під гуркіт оркестру покладати квіти. У 2006 році автомобіль ЗІС таємничим чином зник, а повернули його на колишнє місце тільки через півроку, після протестів ветеранських організацій. Пам'ятник воїнам-автомобілістам знаходиться в районі Московської площі, на проспекті 40-річчя Жовтня.

 То ж продовжуючи традицію, студенти 2 року навчання ОС «Магістр» зі спеціальності «Автомобільний транспорт» вшанували пам'ять воїнам-автомобілістам.

Усіх, хто життя своє присвятив

автомобільному транспорту, їх обслуговуванню і ремонту 

Вітаємо зі святом! 


Наставник академічної групи Людмила Тітова

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook