Декан Лариса Баль-Прилипко: «Cтудентам НУБіП навіть ресторани позаздрять»

26 жовтня 2018 року

      Нещодавно у столиці відзначили «День працівників харчової промисловості». Святкові заходи проходили у Національному університеті біоресурсів і природокористування (НУБіП України). Про незвичайні студентські таланти «Вечірці» розповідає академік Академії Наук вищої освіти України , доктор технічних наук, професор Лариса Баль-Прилипко — декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України.

— Ларисо Вацлавівно, у чому незвичайність професійного свята у стінах НУБіП?

     — Насамперед, хочу сказати, що до цього свята у НУБіП — творчий, конкурсний підхід. Спочатку організовуємо святковий концерт з цікавою вікториною. Окрім того, студенти усіх курсів готують незвичайні страви, яких навіть ніде у продажі немає. Магістри представляють свої роботи, пов`язані з технологічними рішеннями за відповідним фахом. Є цікаві розробки аспірантів кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.

— У чому головна особливість конкурсу?

     — У тому, що кожен курс вибирає певний колір для приготування своїх блюд. Наприклад, у першокурсників усі страви — помаранчевого кольору. У свою чергу, магістри вибрали колір бордо: у них і ковбаса, і вінегрет, й інші страви — бордового кольору. У таких заходах найголовніше те, що студенти гуртуються, починаючи з першого курсу. Створюють свої, окремі групи, в яких розробляють цікаві ідеї, готують нові страви і дегустують на конкурсах.

— На столах, приготовлених студентами, приємно вражають вишукані страви…

     — Річ у тому, що студенти факультету харчових технологій та управління якості продукції АПК вивчають загальні технології харчових виробництв, а також інноваційні прийоми і підходи до розробки інновацій в галузі. Використовуючи досвід від практичної підготовки на ведучих підприємствах України і Європи, студенти НУБіП розробляють, вдосконалюють технології харчових продуктів, захищають курсові і магістерські роботи. Тому на святкових столах були представлені різні види страв: від салатів і борщів до котлет і ковбас.

— А де ж готується уся ця смакота?

     — Наш факультет має дев’ять спеціалізованих лабораторій, із сучасним мініобладнанням для виробництва м’ясних, молочних, рибних продуктів, а також хлібобулочних і кондитерських виробів, виробництва безалкогольних напоїв тощо. У нас є сучасна дегустаційна зала для визначення сенсорної оцінки готових виробів і напоїв. Ось так і народжуються ідеї та іноваційні продукти. Без перебільшення можна сказати, що студентам НУБіП навіть ресторани позаздрять. 

Валентин Ковальський, 

"Вечірній Київ"


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook