В ногу з часом на науково-практичних заходах XI Міжнародної виставки "LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH"

26 жовтня 2018 року

17-19 жовтня 2018 року завідувач та викладачі кафедри ветеринарно-санітарної експертизи разом зі студентами магістрами, що навчаються за спеціальністю 212 "Ветеринарна гігієна, санітарів та експертиза" відвідали ХІ Міжнародну виставку «LABComplEX Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. Hi-TECH».


Викладачі та студенти стали учасниками науково-практичної конференції «Впровадження системи НАCСР – основа якості та безпеки харчової продукції», організаторами якої виступили Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів, Сумський національний аграрний університет.

Відкрив конференцію голова Держпродспоживслужби України В.І. Лапа, який зазначив, що завдяки аналізу критичних та потенційно небезпечних точок виробництва, впроваджуючи принципи НАССР, оператор ринку підвищує безпечність продуктів харчування, які він виробляє чи постачає. Це дає змогу підвищити якість вітчизняних продуктів харчування та відкрити нові ринки збуту для української продукції,

В рамках програми «Дні харчової промисловості і аграрного сектора» також відбулися семінари «Комплексна лабораторна експертиза агрозасобів в системах живлення та захисту рослин» (организатор – Українська лабораторіяякості і безпеки продукції АПК), «Харчові продукти і товари широкого вжитку. Забезпечення безпечності, якості та лабораторні випробування» і «Нова версія стандарта ISO/IEC 17025:2017 – зміни і практичні рішення» (організатор – ООО «Стандарти Технології Розвиток»).

Нова редакція стандарту була опублікована ISO та Міжнародною електротехнічною комісією в 2017 році. ISO/IEC 17025 розробили експерти лабораторної індустрії з усього світу разом з 18 профільними організаціями і асоціаціями, що представляють лабораторії. Нова версія охоплює технічні зміни, словник і розробки ІТ-технологій, враховує останню версію ISO 9001.

Під час програми «Дні ветеринарної медицини» 19 жовтня відбулася VII Науково-практична конференція «Лабораторні дослідження, як інструмент забезпечення епізоотичного благополуччя і безпеки харчової продукції», організованої Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) та Державним науково-контрольним інститутом біотехнології і штамів мікроорганізмів (ДНКІБШМ). Доповідачами виступили спеціалісти центрального апарату Держпродспоживслужби, фахівці ДНДІЛДВСЕ, ДНКІБШМ, директори філіалів ДНДІЛДВСЕ та регіональних державних лабораторій Держпродспоживслужби, інші запрошені гості.

Корисні і пізнавальні заходи відбувалися в рамках інших програм «Екологія», «Стандартизація і метрологія», «Дні ветеринарної медицини», різнопланових супутніх конференцій.

Довгоочікувана і надзвичайно популярна подія – Українська лабораторна школа. Під час майстер-класів від компаній-постачальників обладнання для лабораторій у кожного була можливість протестувати прилади, дізнатися про практичні нюансах їх використання, отримати поради досвідчених колег.

Галабурда Марія


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook