Молоді вчені НУБіП України – учасники урочистого відкриття Природничої школи учнівської молоді

27 жовтня 2018 року

     Природнича школа учнівської молоді – творче об’єднання обдарованих учнів з усіх регіонів України, що є однією з форм позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму. Метою діяльності Школи є пошук і підтримка обдарованої та здібної учнівської молоді. Безпосереднє керівництво Школою здійснює директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, доктор педагогічних наук, професор Володимир Валентинович Вербицький.

     Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді (НЕНЦ) об'єднує всі еколого-натуралістичні центри України. У структурі НЕНЦ — відділи екології й охорони природи, біології, квітково-декоративного господарства, зоології, сільського господарства, народних ремесел, а також лабораторії ентомології, орнітології, гідробіології, кафедра методики позашкільної роботи, Природничий ліцей, кабінет інформатики, акваріумний комплекс, бібліотека, екологічна відеотека, Музей хліба, навчально-дослідна ділянка, Всеукраїнський табір «Юннат».
     Щорічно в НЕНЦ працює близько 100 творчих учнівських об'єднань з 45 напрямів.

     Відповідно до Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2018 рік з 22 до 26 жовтня 2018 р у м. Київ, НЕНЦ проводить осінню сесію у Природничій школі учнівської молоді. На її відкриття були запрошенні провідні вчені з природничих університетів. Серед них і представники Спілки молодих вчених НУБіП України.

     Урочисте відкриття Природничої школи учнівської молоді відбулось 22 жовтня у великій актовій залі. З вступним словом до учасників заходу – учнів з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Івано-Франківської, Одеської, Сумської і Харківської областей. Під час урочистого відкриття у великій актовій залі НЕНЦ Міністерства освіти і науки України учасників привітав директор НЕНЦ Володимир Валентинович Вербицький, який побажав учням досягти найвищих висот у їхній діяльності, а також представник оргкомітету Школи, завідувач відділом біології НЕНЦ, Володимир Федорович Комендантов. Від Спілки молодих вчених НУБіП України за доручення Ректорату університету на урочистому відкритті виступили доцент Марина Владиславівна Галат, голова Спілки молодих вчених НУБіП України, доцент Леонора Олександрівна Адамчук, голова Ради молодих вчених факультету тваринництва та водних біоресурсів, асистент Ельвіна Решатівна Старкова, голова Ради молодих вчених факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які у цікавій настановчо-пізнавальній формі виступили з професійно орієнтованими та науковими доповідями перед потенційними абітурієнтами наступного року про історичні факти Університету, особливості фахових професій, які опановують студенти, побут і умови навчання, можливості самореалізації молоді у науковій та інших сферах. У своїх виступах доповідачки наголошували, що цей рік  рік НУБіП, одного з провідних університетів України, в якому студенти отримують дипломи міжнародного зразка, а також наголосили на актуальності професій та попиту на фахівців високого кваліфікаційного рівня, яких готують у ВНЗ.

     Також під час відкриття з вітальними словами виступили співробітники факультету тваринництва та водних біоресурсів – доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Вікторія Вікторівна Мельник, завідувач кафедри аквакультури, професор Надія Іллівна Вовк, старший викладач цієї кафедри Олександр Миколайович Ковальчук.

      Активна молодь виразила свою надзвичайну зацікавленість отриманою інформацією і охоче задавала запитання.

    Вже сьогодні учні Природничої школи приступлять до безпосереднього навчання відповідно до програми. А ми, Ректорат і колектив Національного університету біоресурсів і природокористування України, у свою чергу, будемо раді бачити сьогоднішню активну учнівську молодь у числі студентів вже наступного навчального року.


Марина Галат, Вікторія Мельник,
Леонора Адамчук, Ельвіна Старкова

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook