Відбулась відкрита лекція завідувача кафедри Вікторової Лесі Вікторівни

19 вересня 2018, 11:40
19 вересня 2018 року відбулася відкрита лекція завідувача кафедри соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті Лесі Вікторової на тему: «Закономірності розвитку науки та основні форми організації наукових знань» з дисципліни «Основи наукових досліджень» для студентів 1 курсу напряму «Соціальна робота». 
У лекції детально розкрито основні закономірності розвитку науки та перспективні напрями досліджень, нових технологій, викликаних Цілями Сталого Розвитку, Четвертою Промисловою революцією. Були висвітлені питання класифікації наук, етапів організації досліджень та методів отримання емпіричної інформації. 
 Під час проведення лекції Леся Вікторівна вдало поєднала традиційні та інтерактивні технології навчання: мозковий штурм,  метод проектів, постановка проблемних питань, колективне обговорення тощо. Доречною й ефективною була інтерактивна мультимедійна презентація основних питань лекції. 
 Присутні на лекції колеги з кафедри психології, філософії, культурології під час обговорення відзначили чітку побудову заняття, професійно-практичну змістовність, використання різних педагогічних прийомів утримання уваги студентів та спілкування з ними. Цікавим для аудиторії було використання влучно підібраних відеоматеріалів про можливості та соціальні наслідки Четвертої Промислової революції, прогноз розвитку нових технологій на найближчі сто років, перспективних напрямів розвитку освіти і науки.
Лекція пройшла в дружній та невимушеній атмосфері, студенти та викладачі задавали запитання, обговорювали проблеми сучасної науки.
Після дискусії студенти дійшли висновку, що нині потрібно розробляти нову парадигму співіснування людини, природи і технологій та спрямувати свої зусилля на створення зручного, безпечного, екологічного і заможного світу в якому людство досягне висот саморозвитку, взаєморозуміння та взаємодії.
Інна Савицька,
завідувач кафедри філософії

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook