III Міжнародна науково-практична конференція «Інфраструктура якості: перспективи та тенденції розвитку»

17 жовтня 2018 року
Національний орган стандартизації вул. Святошинська,2, м. Київ

 

 

 

У Національному органу стандартизації ДП «УкрНДНЦ» 11.10.2018 р. була проведена III Міжнародна науково-практична конференція «Інфраструктура якості: перспективи та тенденції розвитку».

Урочисте відкриття конференції розпочалося із привітанням Ганою Лісіною всіх присутніх з професійним святом «Днем стандартизації та метрології».  "Стандартизація та метрологія є невід’ємною ланкою національної економіки, потужним рушієм її подальшого розвитку. Від професійної майстерності фахівців в галузі стандартизації, метрології та оцінки відповідності залежить економічна стабільність держави, інтеграція країни у світовий простір, вирішення найважливіших соціальних завдань. Професіоналізм і самовідданість працівників галузі заслуговують глибокої вдячності та високої шани в суспільстві. Ураховуючи вагомий внесок працівників сфери стандартизації та метрології у розвиток економіки держави Національний орган стандартизації вітає найкращих співробітників ДП «УкрНДНЦ» та найактивніших ТК із врученням почесних грамот".

Участь у Міжнародній науково-практичній конференції приймали: Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, представники проекту Twinning, ГС «Рада технічних комітетів стандартизації України», Національні технічні комітети, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Інститут електрозварювання ім. Є.О. Патона НАНУ.

Від НУБіП України з вітальним словом та доповіддю виступила доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Наталя Мєдвєдєва.

Для підвищення обізнаності та підтримки улюбленого викладача найкращі студенти спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація» прийняли участь у III Міжнародній науково-практичній конференції «Інфраструктура якості: перспективи та тенденції розвитку».

Цікавим був той факт, що з 29.10.2018 по 28.10.2020 р. з Національним органом стандартизації запускається проект Twinning. Twinning – це інструмент інституційного будівництва, форма прямої технічної співпраці між центральними органами виконавчої влади країни, що виступають бенефіціарами цього виду зовнішньої допомоги ЄС, та органами влади країн-членів Європейського Союзу. Twinning має на меті допомагати країнам-бенефіціарам у розбудові сучасних і ефективних органів центральної та місцевої влади, структури, людських ресурсів та управлінського потенціалу яких дозволяли б впроваджувати законодавство ЄС (acquis communautaire) на рівні стандартів, прийнятих у країнах-членах ЄС.

У цілому, на конференції панувала атмосфера невимушеного спілкування, цікаві та змістовні виступи доповідачів викликали низку питань аудиторії та спонукали до дискусії. Високий фаховий і представницький рівень учасників міжнародної науково-практичної конференції дає можливість для розвитку стандартизації та метрології із залученням молодіжного ресурсу.

 

 

Наталя Мєдвєдєва
доцент кафедри стандартизації та
сертифікації с.-г. продукції

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook