МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ В ОДЕСІ

12 жовтня 2018 року

 

Минулого тижня в м. Одеса в Інженерно-технологічному інституті «Біотехніка» Національної академії аграрних наук України відбулася Міжнародна науково-практична конференція «БІОЛОГІЧНИЙ МЕТОД ЗАХИСТУ РОСЛИН: ДОСЯГНЕННЯ І ПЕРСПЕКТИВИ», яка була присвячена 100-річчю Національної академії аграрних наук України.
Організатори конференції: Національна академія аграрних наук України, Інженерно-технологічний інститут "Біотехніка" НААН, Східно-Палеарктична регіональна секція Міжнародної організації з біологічної боротьбі зі шкідливими тваринами та рослинами (СПРС МОББ).
У роботі конференції прийняли участь більше 70 учасників із України, Білорусії, Молдови, Польщі, Італії, Латвії, Таджикистану.
Від НУБіП України були заявлені представники кафедри механіки та кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка.
Основна мета цієї міжнародної науково-практичної конференції це обмін результатами наукових досліджень, координація зусиль вчених, фахівців, бізнесменів у вирішенні проблем пов’язаних з біологічними методами захисту рослин на найближчу перспективу.
Робота конференції проводилась у таких тематичних секціях:
1. «Агроекологічні та біотехнологічні основи використання засобів біологізації землеробства, фітосанітарний моніторинг»;
2. «Нові технології виробництва мікробіологічних препаратів для захисту рослин»;
3. «Виробництво ентомологічних засобів захисту рослин».
В рамках конференції окрім пленарного та секційних засідань проведено круглий стіл, а також представлено виставку наукових розробок, препаратів, виробленої продукції в галузі застосування біологічного захисту рослин.
Під час роботи конференції було заслухано 8 пленарних та 30 секційних доповідей.
На конференції були обговорені актуальні питання з наукових і практичних проблем, пов’язаних з розробкою нових технологій та організацією на їх основі більш потужного виробництва біологічних засобів захисту рослин, широким впровадженням нових біотехнологій та засобів їх реалізацій, забезпеченням біологічного та інтегрованого захисту рослин на основі ентомофагів, ентомопатогенів, мікробів-антагоністів та інших альтернативних засобів.
Учасники конференції висловили одностайно думку про те, що перед органами виконавчої влади України та інших держав, які забезпечують формування та реалізацію державної політики у сфері захисту рослин, стоїть негайне завдання поступового збільшення частки біологічного та інтегрованого методів захисту рослин у загальних обсягах, переходу до екологічно безпечних технологій у аграрному секторі економіки та інших сферах, застосування біологічних методів захисту рослин, зниження надмірного навантаження на природне середовище.
Але це можливо тільки в разі проведення в Україні та в інших державах нових наукових досліджень та конструкторських розробок сучасного світового рівня з біологізації захисту рослин, розроблення нових технологій та засобів їх реалізації з наступним широким впровадження у виробництво.
За результатами роботи конференції було видано, під егідою Східно-Палеарктичної регіональної секції Міжнародної організації з біологічної боротьбі зі шкідливими тваринами та рослинами (СПРС МОББ), збірник наукових праць.

Учасники конференції

 

Професор кафедри механіки,
академік НААН України
Володимир Булгаков
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook