Першокурсники спеціальності «Туризм» діляться враженнями про навчання в НУБіП України

9 жовтня 2018 року

 

     Туризм – популярна спеціальність на сьогоднішній день. Ця сфера діяльності стрімко змінюється. Споживачі туристичних послуг стають вибагливішими, але так само хочуть, щоб їх дивували, вигадували і дарували їм свято. В роботі фахівця з туризму важливі комунікабельність, ерудованість, схильність мислити творчо, нестандартно, інтерес до людей, бажання вивчати світ, щоб поділитися знаннями про нього з іншими, а також стресостійкість та організаторські здібності. Слід бути трошки оратором і трошки психологом, щоб зрозуміти, де ж насправді знаходиться той заповітний райський куточок, куди прагне людина, яка звернулася до вас за професійною допомогою. Першокурсники спеціальності «Туризм» розповідають про те чому обрали одну з найбільш перспективних і цікавих спеціальностей та діляться враженнями про перші тижні навчання в НУБіП.

  • Поділіться своїми історіями вибору спеціальності і університету?

     Ірина Дранко: Після закінчення школи переді мною постав важливий вибір – вибір майбутньої спеціальності та вузу, в якому б я хотіла її здобути. Про НУБіП України я дізналася від своїх друзів, які навчаються в ньому. Неодноразово приїздила до них в університет. Чесно кажучи я обирала між двома університетами: КНУ ім. Т.Г. Шевченка і НУБіП України. Зваживши свої враження та знайомих від цих навчальних закладів – я, ж звичайно, обрала НУБіП України. Найбільше мені сподобалася територія університету: все зелено, чисте повітря, чудовий стадіон, парк. Обладнані та зручні аудиторії, у кожному корпусі ремонти. Чому саме на цю спеціальність? Тому, що туризм є однією з найважливіших галузей світового господарства. Випускники кафедри аграрного консалтингу і туризму можуть працювати у туроператорському та турагентському секторі, маркетингових та консалтингових підприємствах туристичного профілю, а також створювати свої туристичні фірми.

     Елизавета Карпенко: Я гадаю, з кожним роком професія менеджера з туризму стає актуальнішою, у зв’язку з безвізом відкрили кордони. Багато людей мають біометричні паспорти, і всі хочуть їхати у відпустку за кордон. Я люблю подорожувати, пізнавати нове, відкривати для себе нові місця та країни. Після закінчення школи обрала туризм, бо у школі завжди подобався предмет географія. Коли вперше відвідала НУБіП на День відкритих дверей, то зразу зрозуміла, що хочу навчатися саме в цьому університеті: чудове місце розташування, великі навчальні корпуси, які знаходяться в одному місці, ботанічний сад і т.д.

     Анна Бігар. Швидко сплинули шкільні роки, і ось я на порозі самостійного життя. Я визначила свої уподобання і обрала одну з доріг, на якій можна як найповніше себе реалізувати. Тисячі доріг ведуть молодих людей у світ Праці і Творчості, без яких немислиме людське життя. І це не таємниця - хто швидше визначився у своєму виборі, змолоду знайде собі справу до душі, той більше встигне зробити в житті, той неодмінно буде щасливий. Навчаючись у школі я з усіх боків чула про те, що для майбутнього нашої країни дуже потрібні люди, які можуть працювати з людьми, організовуючи їхню ефективну працю. Тому коли переді мною постало питання вибору майбутньої професії, я зупинилася на спеціальності менеджера з туризму. Мріяла навчатися у столиці, тому і обрала НУБіП і мати професію, яка буде перспективною з точки зору подальшого працевлаштування.

  • Як проходить саме навчання?

     Ірина Дранко: Зрозуміло, що в перші тижні не все так просто, як здається, але якщо сильно захотіти, то все можливо! За цей невеликий термін навчання, ми встигли відвідати виставку міжнародний туристичний салон «Україна» UITM-2018, де ознайомилися з новими тенденціями туристичного ринку. У наше професійне свято «День туризму» до нас завітали консули із різних країн, що нас дуже вразило. Також, ми проходили квест у нашому ботанічному саду, за участь в якому отримали призи.

     Елизавета Карпенко: Взагалі, дуже подобається навчання. Проте важко звикнути до великого об’єму праці, але ми все встигаємо. Доречі, 27го вересня в університеті святкували Всесвітній день туризму. Було запрошено дуже багато поважних гостей, нам розказували про різні країни, чарівні місця архітектури та захоплючі туристичні маршрути.

     Анна Бігар: З перших днів навчання важкувато було звикати до ритму навчання в університеті, але нам все вдалося. Хочу відмітити уважне і турботне ставлення до нас, студентів, директора ННІ післядипломної освіти, її заступників, куратора і викладачів.

  • А як щодо реалізації здібностей і талантів?

     Ірина Дранко: В НУБіП є дуже велика кількість різних гуртків і секцій. Щодо мене, то я вже записалась до студентського наукового гуртка «Дорадник», а також на спортивну аеробіку.

    Елизавета Карпенко та Анна Бігар. Передусім – це навчання, але ми вже записалися в збірну університету з черліденгу і плануємо поповнити ряди студентського туристичного гуртка «Тревелінг».

Розмовляла Ірина Кудінова,
куратор групи
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook