«Колос» знову перший!

8 жовтня 2018 року

     Народний ансамбль пісні і танцю «Колос» ім. С.А. Семеновського поповнив скарбницю нагород ще однією відзнакою.

     На запрошення культурно-музичної асоціації «AMICI DELLA MUSICA» FEDELE FENAROLI хорова група ансамблю під керівництвом старшого викладача кафедри культурології Володимира Якимчука взяла участь у XXVIII міжнародному конкурсі Premio Lanciano в італійському містечку Ланчано.

     Серед близько 80 учасників конкурсу з Італії, Словаччини, Естонії, Латвії, Болгарії, Казахстану, України, Росії, Китаю, які змагалися у 12 категоріях, наш український «Колос» був чи не найчисельнішим – одночасно на сцені перебували 37 молодих артистів. І, звичайно, молоді хористи та їх талановитий керівник підкорили журі, яке визнало колосівське виконання бездоганним.
      За 20 хвилин, відведених для виступу, «Колос» виконав шість композицій, майстерно чергуючи народні та авторські, ліричні та веселі пісні. «Пісня чистого поля», «Розпрягайте, хлопці, коней», «Козацьке весілля» та інші, добре знані нами, але нові для Італії та італійців, які сиділи у залі, раз у раз зривали бурхливі оплески та шквал овацій.

 

     «Колос» і колосисти не підвели свій НУБіП і рідну Україну, адже з фестивалю привезли чималий трофей – диплом першого ступеня!

 

     Поїздка на фестиваль була ще й пізнавальною: протягом подорожі юнакам і дівчатам вдалось відвідати затишну Венецію, сонячний Рим, прогулятися загадковим Віднем, де при кожній нагоді звучала українська пісня, яку із задоволенням слухали ті, хто виявлявся поруч.



     Ми гордимося тим, що в нашому університеті є такі талановиті студенти, які бережуть і шанують національну культуру, поширюють її світом, несучи людям радість, насолоду і задоволення, ми пишаємося керівником хорової групи Володимиром Якимчуком, який виховує справжніх патріотів. Нових успіхів вам, дорогі колосисти!

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook