Відкрита лекція "Управління грошовими потоками"

1 жовтня 2018 року
24 вересня була проведена відкрита лекція к.е.н., доцентом кафедри фінансів Буряк Аліною Вікторівною для магістрів 1-го року навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» з дисципліни «Фінансовий менеджмент» на тему: «Управління грошовими потоками».
 
На лекції були присутні: завідувач кафедри фінансів д.е.н., проф. Давиденко Н.М., доценти – Скрипник Г.О.,  Олійник Л.А., Данилевська-Жугунісова О.Є., Мрачковська Н.М., Негода Ю.В., Березовська Л.О., асистенти Тітенко З.М. та Буряк М.І.
Тема лекції  є актуальною на сьогоднішній день, адже в системі фінансового менеджменту підприємства управління грошовими потоками являє собою один з найбільш відповідальних етапів. Від того, наскільки конкретизовано і деталізовано грошовий потік залежить його фінансування, залучення власного, додатково вкладеного капіталу, об’єми кредитних ресурсів, додатковий потік прибутку підприємства в майбутньому періоді. Об’єктивність, всебічність і точність в управлінні грошовими потоками в значній мірі визначається використанням сучасних методів його проведення.
В оцінці грошових потоків приймають участь специфічні показники, зазначила Аліна Вікторівна, такі, як достатності чистого грошового потоку, ефективності та ліквідності грошового потоку,  реінвестування чистого грошового потоку. В ході лекції було розглянуто методи визначення оптимального та мінімального залишку грошових коштів на рахунку, моделі Баумоля, Беранека, Стоуна, система TotalCashManagement. Окремо розгядалась модель Міллера-Орра, що дає відповідь на питання, як управляти запасом грошових коштів, якщо не можна точно передбачити їх щоденне прибуття і вибуття.
 
Лекція пройшла в жвавій дискусії. Студенти пропонували свої варіанти класифікаційних ознак грошових потоків, проявили активність при розрахунках, a також надавали пропозиції щодо встановлення оптимального залишку грошових коштів підприємства.
Присутні викладачі та студенти заповнили анкети, у яких високо оцінили фаховий рівень Аліни Вікторівни, відмітили актуальність навчального матеріалу, сучасність змісту і форми навчання, систематичність та логічну послідовність подачі матеріалу, культуру мови викладача й зазначили, що лекція проведена  на високому науковому рівні  за всіма вимогами.
Скрипник Галина,

доцент кафедри фінансів 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook