Викладачі кафедри долучилися до встановлення шахового рекорду

25 вересня 2018, 10:17

Шахи — найбільш поширена інтелектуальна гра у цілому світі, одна із цікавіших настільних ігор, яка має давню історію свого походження. Адже ця гра не тільки цікава, але й корисна: шахи сприяють розвитку концентрації уваги, вміння долати труднощі та планувати власні дії, логічно мислити, їх часто використовують як модель для наукових досліджень.

Останній рекорд в Україні у змаганнях з шахів було зареєстровано на фестивалі в Мукачеві, де зіграло близько 370 гравців, що перевищувало рекорд в Одесі лише на 63 учасники. А 20 вересня на території спортивного стадіону НУБІП України зібралось 752 любителів гри, щоб побити згаданий раніше рекорд, який був зареєстрований президентом Національного Реєстру Рекордів Валентином Щербачовим.

Кожний охочий міг позмагатись за призове місце, вимоги до гравців були мінімальні: вміння грати в шахи та бажання позмагатись. Так було зіграно приблизно 1110 партій. Серед гравців не можна було виділити одну вікову категорію, оскільки змагалися всі бажаючі – від першокурсників до знаних професорів.

Викладачі кафедри філософії із задоволенням взяли участь у цій знаменній події.

Дякуємо організаторам!

 Студент 1 курсу гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Журналістика» Віталій Микула,
доцент кафедри філософії Андрій Самарський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook