Сприяння екологічному вихованню особистості є спільною метою закладів освіти

21 вересня 2018 року

 

Сучасні масштаби екологічних змін створюють реальну загрозу для життя людей. Людство має зрозуміти важливість бережливого ставлення до природи як безпечного середовища свого існування. Заклади освіти повинні проводити роботу з екологічного просвітництва дітей та молоді, формувати мотиви відповідального ставлення до природи, глибшого її пізнання та збереження. Саме Ботанічний сад НУБіП України – навчальна, науково-дослідна та природоохоронна установа, яка веде широку просвітницьку діяльність спрямовану на поширення ботанічних та екологічних знань серед населення. Основна задача екологічного виховання особистості – це формування відповідального ставлення до навколишнього середовища, як структурного компонента екологічної свідомості.

     В рамках забезпечення гармонійного розвитку особистості на основі співпраці нашого університету із загальноосвітніми навчальними закладами, 20 вересня зусиллями викладачів кафедри психології була організована екскурсія до Ботанічного саду дітей 3-го та 4-го класів гімназії 179 міста Києва.

       Школярів гостинно зустрів завідувач науково-дослідної лабораторії «Інтродукції і селекції деревних рослин» Станіслав Слюсар, який ознайомив з історією саду, розповів про функції та фондові колекції. В невимушеній атмосфері споглядання оточуючої краси, гуляючи доріжками саду, милуючись скульптурними групами, учні цікавились широким колом питань, зокрема, осінніми змінами в природі, як розрізняти рослини за зовнішнім виглядом, які  види тварин проживають на цій території. Особливе захоплення в гостей викликала декоративна альпійська гірка зі штучним водоспадом, встановлена над новим рукотворним озером. Діти гралися в різні рухливі ігри та бавилися осіннім листям.


 

    В ході екскурсії діти змогли відчути неповторну красу осені, закріпити знання про осінні зміни, які відбулися в природі, отримати безліч позитивних емоцій та хороший настрій.

 

 

Особливу вдячність від імені класного керівника 3-го класу Світлани Витюк та класного керівника 4-го класу Олесі Чайки, виражаємо, Станіславу Ігоровичу Слюсару, за інформаційну та організаційну підтримку заходу.

 

Неможливо не захоплюватись неповторною красою Ботанічного саду нашого університету, адже природа дарує неймовірне різнобарв’я кольорів та фарб.

 

 

 

доцент кафедри психології

 

Лариса Афанасенко


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook