Виїзне заняття магістрів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

12 вересня 2018 року
м. Київ, вул. Броварський проспект, 15

12 вересня 2018 року в рамках Першого Національного форуму «Актуальні проблеми стандартизації та якості продукції в харчовій промисловості» відбулося виїзне заняття магістрів факультету харчових технологій та управління якістю продуцкції АПК освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація» разом із доцентами кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Наталією Сілоновою та Ольгою Демиденко на базі Міжнародного виставкового центру.

 

Методологічною базою для дослідження основних факторів стосовно вдосконалення національної системи стандартизації й якості продукції у харчовій промисловості є теоретичні напрацювання та положення, роботи відомих вітчизняних учених із питань стандартизації, управління якістю та системного аналізу.   

Метою виїзного заняття було: проаналізувати основні проблеми національної стандартизації та якості продукції харчової промисловості з використанням сучасних методів та підходів системного аналізу.

Завдання для опрацювання:

  1. Сформулювати основні проблеми національної стандартизації з використанням алгоритму декомпозиції.

  2. Описати поточний стан впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП) харчового підприємства, застосувати процедури декомпозиції та агрегування.

  3. Сформулювати реальні (або теоретично можливі) невідповідності, розробити і зафіксувати необхідні коригувальні дії (якщо це застосовно).

  4. Проаналізувати комплекс проведених робіт та скласти звіт.

Робота виставки та Форуму включала: 


1. Інноваційні розробки, сучасні наукові досягнення;

2. Весь спектр обладнання та технологій для харчової галузі; 

3. Спілкування з провідними фахівцями харчової промисловості; 

4. Тематичні заходи з актуальних питань харчової індустрії.

 

В рамках роботи форуму було представлено історію становлення вітчизняної стандартизації, актуальні питання та проблеми стандартизації в галузі питного водопостачання, використання різних видів споживчої тари в технологіях виробництва харчових продуктів, тощо.

Основною темою форуму «Актуальні проблеми стандартизації та якості продукції в харчовій промисловості» стало питання застосування систем НАССР в Україні, направленого зокрема на  безперервність процесу та управління ризиками. В рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій були представлені міжнародні компанії  з практичним досвідом та пропозиціями по впровадженню системи менеджменту відповідно до міжнародних стандартів.

На даному міжнародному форумі були представлені доповіді, відеоматеріали, розглянуто комплекс актуальних методів та інструментів менеджменту, спрямованих на вирішення проблем і завдань, які виникають в процесі функціонування і вдосконалення систем менеджменту підприємства. Відбулося обговорення проблемних питань, які виникають у процесі роботи технічних комітетів (згідно з отриманими запитаннями від ТК).

Серед запрошених: представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Департаменту технічного регулювання,  Держпродспоживслужби, Міністерства аграрної політики та продовольства України, представники технічних комітетів України, ВНЗ.

Учасники Форуму ділилися досвідом, обговорювали питання пов'язані зі спірними моментами в нових версіях стандартів і їх вплив на підприємстві і розвиток бізнесу в цілому.

 

Враховуючи особливості діяльності підприємств харчової галузі, цінну інформацію і практичний досвід, який отримали майбутні фахівці в сфері стандартизації, сертифікації та управління якістю хочеться висловити подяку організаторам та спікерам заходу.

Наталія Сілонова

доцент кафедри стандартизації та

сертифікації сільськогосподарської продукції

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook