Результати 5-го розіграшу Кубку інженерно-технічних факультетів з міні-футболу

14 вересня 2018 року
Майданчик зі штучним покриттям спорткомплексу НУБіП України

Впродовж трьох чудових осінніх днів з 10 по 12 вересня 2018 року на спортивному майданчику зі штучним покриттям біля навчального корпусу №9 вже 5-ий раз  точилася запекла боротьба за КУБОК ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНІЧНИХ ФАКУЛЬТЕТІВ сезону 2018/2019 н.р. з МІНІ-ФУТБОЛУ.

Згідно регламенту змагань в першому турі зустрілися 6 пар з 12 команд двох інженерних факультетів (пари визначалися шляхом жеребкування). Всього у змаганнях взяло участь 92 студенти.

10 вересня 2018 року в понеділок було зіграно 3 стикових матчі.

В першій грі мірялися силами команди 2-го курсу ФКД і 3-го курсу МТФ. Стартова гра виявилася цікавою і безкомпромісною. Рівень суперників був майже однаковим. Проте шалькі терезів перехилилися на користь конструкторів, які перемогли з рахунком 3:1.

Вирішальну роль в цьому двобої зіграла висока швидкість і мобільність конструкторів, за рахунок яких вони перемогли більш досвідченіших механіків.

У другій грі жереб звів  1-курсників випускники технікумів та коледжів МТФ та магістрів ФКД. Матч закінчився цілком прогнозованим рахунком 3:0 на користь значно досвідченіших магістрів-конструкторів.

Так склалося, що і для першокурсників випускників ЗОШ МТФ жереб виявився не дуже прихильним, бо їм довелося у третій грі мірятися силами також з досвіченою командою 4-го курсу ФКД. Сенсації не сталося. Конструктори перемогли з розгромним рахунком 6:0.

11 вересня 2018 року у вівторок було зіграно ще 1 стиковий матч, а дві команди через неявку суперників отримали технічні перемоги.

Так в четвертій грі перемогу здобула команда 4-го курсу механіків, яка з рахунком 4:2 перемогла конструкторів 3-го курсу.

Прикро, але на пяту гру з командою 1 курсу ФКД (випускників ЗОШ) не з’явилася команда 2-го курсу МТФ. А на шосту гру - магістрів МТФ з командою 1-го курсу ФКД (випускники ЗОШ) не з’явилася остання.

Таким чином до другого туру змагань пробились такі команди: 1 курс ФКД (випускники ЗОШ), 2 курс ФКД, магістри МТФ, 4 курс МТФ, 4 курс ФКД та магістри ФКД.

Далі було проведено жеребкування з визначення складів двог груп А і Б. Так до групи А потрапили наступні команди: 4 курс ФКД, 4 курс МТФ та магістри МТФ, а до групи Б - магістри ФКД, 2 курс ФКД, та 1 курс ФКД (випускники ЗОШ).

Другий тур змагань виявився ще цікавішим і напруженішим ніж стартові двобої. Кожна команда зіграла по дві гри в своїй групі. Погода на щастя була абсолютно футбольною. Це сприяло демонстуванню командами цікавого і захоплюючого швидкісного міні-футболу, за яким було дуже цікаво спостерігати вболівальникам.

Результати групового етапу наведені в таблицях.

Враховуючи, що в групі Б команди 2-го курсу ФКД та магістрів ФКД набрали однакову кількість очок і мячів та у грі між собою так і не забили мячів, не дивлячись на цікаву і напружену гру (кінцевий рахунок гри 0:0), вони зіграли додатковий матч тривалістю 2 тайми по 5 хв кожний. Цей матч дозволив виявити переможця групи Б. Ним стала команда магістрів ФКД, яка на досвіді обіграла перспективну команду 2-го курсу ФКД з рахунком 2:0.

У фінальній частині змагань, яка відбулася в середу 12 вересня 2018 року в середу в матчі за 5-те місце технічну перемогу через неявку суперника 1 курсу ФКД здобула команда 4 курсу МТФ.

У грі за 3-тє місце зустрілися практично рівні команди -  магістрів МТФ та студентів 2-го курсу ФКД. Впевненіше розпочали гру магістри МТФ. І хоч частіше володіли ініциативою конструктори, механіки вибрали тактику гри "2-им номером". І це дало свої результати. Боротьба точилася безкомпромісна і до останньої секунди матчу. Варто відмітити, що і магістри-механіки і конструктори мали не одну нагоду змінити рахунок, проте футбольний покровитель був у цьому матчі на стороні магістрів механіко-технологічного факультету, які цілком заслужено вибороли 3-тє місце в турнірі, з рахунком 2:0.

У фінальному двобої за головний трофей цьогорічного турніру зустрілися команди магістрів ФКД і 4-го курсу ФКД. Цілком природно, що через амбітність суперників ажіотаж в центральному фінальному матчі був мяко кажучи не абиякий. Суперники-фіналісти дуже добре знають одне-одного, тому це не могло не відобразитися на характері початку гри, яка розпочалася досить спокійно з розвідки і прощупування слабких місць опонентів. Було помітно, що магістри МТФ трішки напруженіше розпочали дебют гри, натомість бакалаври грали чітко і впевнено, що призвело до взяття воріт суперника. І на цьому 4-курсники ФКД не зупинилися, закріпивши результат ще одним забитим голом. Були хвилини, коли на полі рівновага зберігалася, проте не за результатом на табло. Таким чином вольову перемогу з кінцевим рахунком гри 2:0 вибороли футболісти 4-го курсу факультету конструювання та дизайну.

По закінченню фінального матчу заступники декана  механіко-технологічного факультету Ігор Миколайович Сівак, Олег Олександрович Заболотько та заступник декана факультету конструювання та дизайну Олег Анатолійович Марус вручили дипломи та призи переможцям і призерам турніру, а також нагородили переможців перегонів за кращого воротаря турніру і кращого бомбардира.

Найкращим бомбардиром виявився Артем Семко, який забив у ворота суперників 5 мячів і є беззаперечним лідером і капітаном у своїй команді. Кращим же воротарем цьогорічного турніру визнано Андрія Будженка, який багаторазово рятував свої ворота від взяття суперниками і також є капітаном команди магістрів механіко-технологічного факультету. Варто відмітити також гарну гру і чудові лідерські здібності капітана і воротаря команди магістрів ФКД Олега Маліневського.

Турнір з кожним роком набуває все більшої популярності серед студентів. Радує також те, що рівень команд також загалом виріс і значно вирівнявся, що сприяє поліпшенню якості гри футболістів. Вже вдруге володарем кубку стала команда з факультету конструювання та дизайну, а перед цим три сезони поспіль володарем кубку була команда з механіко-технологічного факультету. Отож загальний рахунок між факультетами 3:2 на користь механіків. Через рік подивимось, чи вдасться встановити нічийний рахунок конструкторам, чи механіки повернуть перехідний трофей на свій факультет.

Оргкомітет змагань висловлює вдячність очільникам факультетів Ярославу Миколайовичу Михайловичу і Зиновію Володимировичу Ружилу і деканатам за всебічну підтримку турніру, а також співробітникам кафедри фізичного виховання і особисто завідувачу кафедри Миколі Петровичу Костенку за надання інветарю і сприяння у проведенні турніру!

Вітаємо призерів і переможців! А перемогли в цих змаганнях всі, хто взяв участь у цьому вже традиційному турнірі! Бажаємо натхнення і удачі в подальших спортивних баталіях!

Нагадаємо, що вже незабаром стартують ігри у спартакіаді студентів НУБіП України з міні-футболу, а пізніше і з інших видів спорту!

Сподіваємось, що вболівальники, в т.ч. й з числа НПП, підтримають свої команди!

Суддя змагань, заступник декана механіко-технологічного факультету з фізкультурно-масової роботи Олексій Бешун


Кубок інженерно-технічних факультетів з міні-футболу
І місце - Команда 4 курсу ФКД
ІІ місце - Команда магістрів ФКД
ІІІ місце - Команда магістрів МТФ
Вручення призів кращому бомбардиру турніру і капітану команди володаря Кубку інженерно-технічних факультетів Артему Семку
Вручення призів кращому воротару турніру і капітану команди магістрів МТФ Андрію Будженку
Олег Маліневський - капітан команди магістрів ФКД, яка посіла ІІ місце у турнірі
Загальне фото
Вручення подяки головному судді змагань Олексію Бешуну
Результати другого (ігри в групах) туру
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook