Відбулися настановчі збори студентів 1 курсу факультету ветеринарної медицини

14 вересня 2018, 11:30

У 2018 році вступна компанія на факультеті ветеринарної медицини перевершила усі попередні рекорди. Адже, на 1 курс спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» і 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» було зараховано за державним замовленням та за умов договору аж 290студентів денної форми навчання. Тому, враховуючи розклад занять та кількість студентів настановчі збори для студентів 1 курсу відбувались протягом двох днів – 12 та 13 вересня 2018 року. Участь у зборах прийняли усі 13 груп та їх наставники. Декан факультету Микола Цвіліховський перш за все поцікавився у студентів про перші враження навчання та перебування на факультеті. Відповідь була однозначна, сподівання повністю виправдалися і студенти достойно оцінили ту роботу керівництва факультету, яка була проведена протягом літнього періоду щодо благоустрою території та корпусу №12. Але ж основне було попереду. І на розгляді зборів ставились основні питання щодо організації навчального процесу в університеті і зокрема, на факультеті ветеринарної медицини; ознайомлення студентів з положенням про заліки та екзамени; порядком призначення академічних та соціальних стипендій; визначення рейтингу студента; правила перебування на території університету та гуртожитку тощо. Все це озвучив декан факультету Микола Цвіліховський.

Заступник декана Василь Данілов детально зупинився на організації навчального процесу в університеті та зачитав основні положення про заліки та екзамени. Зокрема, акцент був зроблений на те, що нормативно-правовою базою організації навчального процесу є Закон України «Про вищу освіту», «Положення про організацію освітнього процесу у НУБіП України (затверджене Вченою радою НУБіП України 27.03.2015 р., протокол №8), освітньо-професійні програми підготовки фахівців різних освітніх ступенів. У виступі Василя Данілова були висвітлені види та форми контролю знань студентів, порядок допуску до екзаменаційної сесії, порядок та терміни складання заліків і екзаменів, порядок ліквідації академічної заборгованості тощо. Після цього студенти задали ряд питань, на що отримали вичерпні відповіді.

Заступник декана Сергій Деркач та голова профспілкової організації студентів факультету Оксана Захарова та її заступник Ніла Січак у своїх виступах зупинились на порядку та правилах призначення академічних та соціальних стипендій певним категоріям студентів. У виступах зазначалось, що студенти, які навчаються за державним замовленням отримують стипендію в залежності від рейтингу до 45 % контингенту і цей рейтинг складається на 90 % від успішності студентів (заліки, екзамени, курсові роботи, навчальні практики тощо). Сергій Деркач зазначив категорії студентів, яким надано право на отримання соціальних стипендій.

Були розглянуті і інші питання, а саме: проживання та поведінка студентів в гуртожитку №6 і корпусах університету, участь їх у культурно-масовій та спортивно-масовій роботі, громадському житті тощо.

Василь Данілов, Юрій Жук,

заступники декана

(За матеріалами центрального сайту)

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook