Першокурсникам Немішаївського агротехнічного коледжу вручили символічні заліковки та ключі від майбутнього

1 вересня 2018 року

     Коледж має авторитет серед вступників та їхніх батьків і не знає, що таке недобір. За словами директора закладу Володимира Альохіна (на знімку нижче в центрі), цього літа студентський колектив поповнили 530 першокурсників.

     Загалом тут навчається майже 1550 юнаків та дівчат за дев’ятьма спеціальностями. Заклад здійснює багатоступеневу підготовку фахівців для сільськогосподарської галузі — від кваліфікованих робітників до молодших спеціалістів, а з двох спеціальностей — ще й бакалаврів.

Справа наліво: першокурсники Юрій Матвійчук, Олена Полосенко та Катерина Троцько

     «Вітаємо в новій сім’ї вчорашніх абітурієнтів, які нині стали студентами. Дякуємо за довіру, бо за тим стоїть напружена робота всього педагогічного колективу і велика відповідальність!» — звернувся Володимир Альохін до вчорашніх школярів.

     Посвята в студенти першокурсників коледжу розпочалася з підняття Державного прапора на новому 21-метровому флагштоці, встановленому на подвір’ї закладу. На урочистості запросили батьків студентів, представників місцевої влади, духовенства та громадських організацій, колишніх працівників коледжу — ветеранів праці. Привітати щасливих власників студентських квитків приїхали голова Бородянської райради Георгій Єрко, депутат облради Галина Єрко, директор департаменту агропромислового розвитку Київської ОДА Сергій Шупик, професор НУБіП Віталій Бородай.

     Того самого дня відзначили найсумлінніших студентів, які влітку заготовлювали корми, випасали худобу та працювали в інших виробничих підрозділах коледжу. Першокурсник Дмитро Красота зачитав клятву студента коледжу, що передбачає сумлінне навчання, повагу до викладачів та допомогу друзям.

     Нам вдалося розпитати його однолітків, чому вони обрали саме цей заклад. Багато хто з них пішов стежиною батьків, які теж закінчили цей коледж. Студенти Юрій Матвійчук, Олена Полосенко та Катерина Троцько прийшли на урочистості у вишиванках. Розповідають, що по закінченні коледжу будуть технологами м’ясомолочної промисловості. Катерина приїхала сюди з Макарівського району Київської області, а Олена Полосенко та Катерина Троцько прийшли на урочистості у вишиванках. Розповідають, що по закінченні коледжу будуть технологами м’ясомолочної промисловості. Катерина приїхала сюди з Макарівського району Київської області, а Олена — аж із Житомирської області. Загалом, за словами Володимира Альохіна, у коледжі навчаються діти з 17 областей України.

     Заклад планує розширити перелік робітничих спеціальностей, за якими готуватимуть фахівців. Тут поєднують теоретичне і практичне навчання. Нині студенти коледжу мають змогу проходити виробничу практику як вдома, так і в інших країнах, де цінують їхні знання і робочі руки.

     — Наше завдання — дати бакалавру ще й декілька робітничих професій, щоб він за будь-яких життєвих обставин був конкурентоздатним на ринку праці як в Україні, так і за кордоном, — пояснює Володимир Альохін.

     — Цього року дипломи ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» здобули більш як 500 випускників. Більша частин наших випускників пішла працювати, 54 вступили до НУБіП, дехто продовжив навчання в інших вишах, — каже Володимир Альохін.

Анна ДОБРЯНСЬКА.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Більше фото тут –  http://www.golos.com.ua/article/307016

За матеріалами газети "Голос України"

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook