Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК підбив підсумки роботи та спланував діяльність на новий навчальний рік

30 серпня 2018 року

     У рамках програми розвитку НУБіП України «Голосіївська ініціатива – 2020» відбулося розширене засідання Вченої ради факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. На засіданні були присутні співробітники факультету, гості та члени ради роботодавців факультету на чолі з головою Ради роботодавців: академіком НААН, доктором економічних наук, професором Миколою Петровичем Сичевським (директор Інституту продовольчих ресурсів НААН України). Також з ради роботодавців були присутні: директор компанії «АЛМА-ВЕКО, ФУД» – Юрій Миколайович Кушнір, технолог АТ «Пирятинський сир завод», представники компанії «KERRY Ingredients LTD», ТОВ «ДТ Українські Харчові Технології», Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко», ТОВ «Міжнародний центр харчових технологій», Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти», ТОВ «Солом'янський МПЗ», ТОВ «Інститут нових технологій» та Всеукраїнська громадська організація «Жива планета».

 

     На розширеному засіданні Вченої ради факультету були розглянуті наступні питання:

  1. Про підсумки діяльності факультету за 2017/2018 н.р. та завдання на 2018/2019 н.р. (Допjвідач: Баль-Прилипко Л.В.).
  2. Про підсумки вступної кампанії 2018 (Доповідач: Баль-Прилипко Л.В.).
  3. Про проведення святкування «Дня знань» у НУБіП України (Доповідач: Слободянюк Н.М.).
  4. Про підготовку до нового 2018/2019 навчального року (Доповідач: Баль-Прилипко Л.В.).
  5. Про затвердження плану роботи вченої ради факультету на 2018/2019 н.р. (Доповідач: Сілонова Н.Б.).
  6. Різне.

     Традиційно про здобутки, з якими завершили минулий навчальний рік та плани на поточний, доповіла декан факультету Лариса Баль-Прилипко, яка відмітила про: результати вступної компанії; навчально-методичну та видавничу діяльность; удосконалення змісту навчального процесу, проведення виїзних лабораторних занять на 6-ти передових підприємствах; результати та перемогу студентів у ІІ етапі Всеукраїнських студентських олімпіад (Олена Генчевська, Віталій Шилюк, Денис Черевашко); проведення та участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація»; проведення ГРАН-ПРІ ІV Міжнародної олімпіади з менеджменту серед молоді 2017; перемогу Наталії Руденко у Всеукраїнському проекті «Харчові технології 2018» фонду Бориса Колеснікова та ін.

     Ще одним важливим результатом роботи факультету є поліпшення матеріально-технічної бази: лекційних, лабораторій, гуртожитку. Протягом 2018 календарного року на кафедрі технології м'ясних, рибних та морепродуктів створено: навчальну лабораторію для бакалаврів (ауд. 317, блок Д, навчальний корпус 12), яка оснащена сучасним обладнанням та облаштована демонстраційними стендами загальних технологій харчових продуктів, встановлені лабораторні меблі (столи, мийки, витяжна шафа, шафи для зберігання реактивів), закуплене нове лабораторне обладнання; доукомплектовано навчальну лабораторію технології м'яса та м'ясних продуктів (приміщення Центральної їдальні), завдяки допомозі ректорату закуплено нове лабораторне обладнання; проведені косметичні ремонти у гуртожитку № 9; у місцях загального користування замінені лампи денного освітлення на енергозберігаючі; закуплені енергозберігаючі світильники; закуплено фурнітуру для меблів.

     Щодо наукової діяльності факультету, то протягом звітного періоду науковцями факультету виконувались 3 наукові тематики державного фінансування (керівники – проф. Баль-Прилипко Л.В., проф. Дерев’янко Л.П., доцент Голембовська Н.В.), - на 983,5 тис. грн. та 1 госпдоговірна тематика (керівник проф. Сухенко В.Ю.) – на 120 тис. грн.

     Відмічена на високому рівні проведення культурно-масової, спортивної та виховної роботи. Студенти протягом 2017/2018 навчального року брали активну участь як у заходах університету, та факультету, зокрема: «Школа лідерства», “Студентська республіка”, “Пісенні баталії”, тематичний західу присвячений «Дню працівника харчової промисловості», «Весела масляна – 2018», спартакіада та інші.

     З метою подальшого вдосконалення навчального процесу підготовки фахівців на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК проф. Баль-Прилипко Л.В. відмітила про наступні заходи:

  1. Провести чергову акредитаційну експертизу підготовки фахівців ОС «Бакалавр» спеціальності «Харчові технології» та ОС «Магістр» спеціальностей 181 «Харчові технології» (освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса», «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів»); 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» (освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація»).
  2. Провести ліцензування підготовки фахівців ОС «Бакалавр» за освітніми програмами «Технології оздоровчих харчових продуктів»; «Технологічна експертиза, якість та безпечність харчової продукціїї».
  3. Розробити «нову концепцію»: «Школа-кафедра-факультет-університет» щодо проведення профорієнтаційну роботи для забезпечення конкурсної ситуації при прийомі на ОС «Бакалавр» спеціальності «Харчові технології». Започаткувати створення при районних відділах освіти Вінницької, Київської та Полтавської областей навчальних центрів «Кулінарна школа» із проведеннм майстер-класів «Здорове харчування – ключ до якості життя» для учнів 9-11 класів та ін.

     Участь в обговоренні звіту взяли завідувачі кафедр Сухенко Ю.Г., Савченко О.А., Сухенко В.Ю., голова Ради роботодавців Сичевський М.П., які позитивно оцінили роботу факультету і запропонували схвалити звіт.

     Від ректорату на звіт факультету була делегована начальник навчально-методичного відділу Лариса Володимирівна Кліх, яка відмітила достойний набір абітурієнтів, провідну роль в якому зіграла профорієнтаційна робота всього колективу та популяризація факультету через засоби масової інформації деканом та викладачами факультету.

     Академік Сичевський Микола Петрович відмітив активну співпрацю факультету з багатьма університетами, акцентував належний рівень підготовки у нашому ВНЗ, наголосивши що співпраця з бізнесом і роботодавцями є важливим елементом навчального процесу, а колективу побажав творчих успіхів та наукових здобутків в наступному навчальному році.

     Вчена рада факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК одноголосно схвалила звіт декана Баль-Прилипко Л.В., проект рішення та план роботи на 2018-2019 навчальний рік, який сформований на основі пропозицій кафедр факультету і опублікований на сайті факультету.

     Надзвичайно хвилюючим моментом стало одержання листівки – подяки на прапорі України студентам факультету від 80-ої повітрянодесантної бригади 3 роти, що саме перебувають на території проведення АТО.

Наталія Голембовська,
доцент кафедри технології м'ясних,
рибних та морепродуктів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook