В університеті відбулося урочисте зібрання з нагоди святкування Дня прапора та 27-ї річниці Незалежності України

23 серпня 2018 року

     Знамено нації перед центральним корпусом на 12-метровому флагштоці під виконання державного гімну та військовий салют підняла почесна варта Президентського полку.

     Сьогодні ми починаємо святкувати 27-ту річницю Незалежності України і відзначаємо День прапора, звернувся до колективу університету ректор Станіслав Ніколаєнко. Цього дня українці згадують тих, хто віддав життя за свободу нашої батьківщини, і тих, хто й зараз боронить її кордони на сході України.
     На наш колектив державою покладено дуже відповідальну місію: виховувати молоде покоління фахівців, формувати громадянську позицію кожного юнака і дівчини, виховувати патріотів, створювати нові знання, бути флагманом розвитку нашої держави. Якісна теоретична і практична підготовка студентів, бажання зміцнювати себе духовно, морально, фізично і бути готовим боронити свою землю – ось завдання кожного
, наголосив ректор.

     Зі святом колектив університету привітала учасник АТО, санітарний інструктор 101-ї окремої бригади охорони генерального штабу Збройних Сил України Надія Жмурко. Вона завітала до університету невипадково: у 101-й бригаді успішно проходять службу шість випускників кафедри військової підготовки НУБіП, а один з них – майор Максим Максименко – вже став виконувачем обов’язків командира бригади з виховної роботи.

     Вірю, що кожне серце сьогодні наповнене почуттям гордості за Україну, сказала дівчина. На жаль, українці і сьогодні виборюють право на незалежність, на власну думку, на мирне небо. Вона подякувала за небайдужість наших колег і допомогу воїнам АТО та висловила сподівання, що вже наступного року у цей день вони святкуватимуть День незалежності країни не на передовій, а разом з нами.

 

     Сподіваємося на це й ми. Слухаючи слова пісень, якими вітали викладачі кафедри культурології – «повертайтесь герої додому», «вікові глибокі рани на нашім тілі заживуть», хочеться, щоб через рік над університетом лунали зовсім інші пісні і вже під мирним небом.

Ірина Білоус

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook