Чому випускники-бакалаври українських вишів обирають магістратуру НУБіП за спеціальністю «Геодезія та землеустрій»?

29 липня 2018 року

Серед 27 вишів у яких сьогодні готують магістрів за спеціальністю "Геодезія та землеустрій" НУБіП займає лідируючі позиції. Про це говорить багато фактів (наявність найбільших обсягів державного замовлення, професійний рівень викладацького складу, відсутність нестатутних відносин, можливість працевлаштуватися за фахом тощо). Тож популярність магістерських програм серед вступників з інших освітніх закладів за спеціальністю «Геодезія та землеустрій» підтверджується 20% заяв по денній формі і 56% заяв по заочній формі від абітурієнтів, які закінчили інші університети в різних регіонах України. 

 
Про їхній вибір і буде наша розмова.
 
Одними з перших, хто приніс свої документи до приймальної комісії на спеціальність «Геодезія та землеустрій», стали випускниця бакалаврату Коледжу інформаційних технологій та землевпорядкування Національного авіаційного університету Альона Чепікова та Денис Чернишук, випускник Київського національного університету будівництва і архітектури. На їхню думку, НУБіП має одну з кращих навчальних баз в Україні. Факультет землевпорядкування  дає можливість здобути якісну інженерну освіту європейського рівня. Для цього в його складі є п’ять спеціалізованих кафедр, на яких працюють відомі в Україні фахівці в галузі геодезії та землеустрою.
 
Прядко Тетяна, випускниця Чернігівського національного технологічного університету, на питання, чому обрала НУБіП, відповіла, що перш за все очікує отримати якісні знання в перспективній галузі, якій є куди рухатися далі. На факультеті працюють професори, доценти, добре розвинена лабораторна база, є наукові гуртки. Тетяна переконана, що для того, щоб стати гарним спеціалістом із землеустрою, в НУБіП є все, що потрібно. У цьому свою роль зіграли і відгуки знайомих, і знайомство з можливостями університету через його офіційний сайт.
 
А бакалаври з дипломами Житомирського національного агроекологічного університету Сергій Тимченко і Андрій Щенявський, на питання чому обрали для продовження навчання НУБіП? Відповіли, що цей університет вважають одним з кращих в Україні, тут великий обсяг місць державного замовлення та доступне навчання на контрактній основі.
 
Випускник Коледжу інформаційних технологій та землевпорядкування Національного авіаційного університету Валерій Кобзар, який опановував там фах землевпорядника, вирішив продовжити навчання за ним у НУБіП - подав документи на спеціальність «Геодезія та землеустрій». З його групи в коледжі також подали до нас документи п’ятеро його одногрупників, які вважають НУБІП провідним університетом з підготовки спеціалістів в галузі геодезії та землеустрою в Україні. Про те, що може не пройти, навіть і не думає.
 
Три подруги Богдана Кукош,  Рожко Вікторія і Чигрин Олена – випускниці Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, напряму підготовки «Географія», вивчали там такі дисципліни як ґрунтознавство, картографія, геодезія та земельний кадастр, які їх дуже зацікавили, тому магістратуру вирішили обрати за фахом «Геодезія та землеустрій» в НУБіП. В цьому свою роль зіграли і відгуки знайомих, і знайомство з можливостями університету через його офіційний сайт і поради викладачів.
 
Андрій Сидорук -  випускник  Національного університету водного господарства та природокористування, не вагаючись теж подав до нас документи, бо своє майбутнє бачить тільки сертифікованим інженером-землевпорядником, а в нашому університеті є всі для цього можливості, і відповідна його спеціальності магістратура  і функціонуючий на базі факультету ННВЦ «Охорона природних ресурсів та реформування земельних відносин».
 
Всі нами опитані абітурієнти прагнуть отримати нові знання та планують використовувати усі можливості, що надає НУБіП України, щоб після навчання стати кваліфікованими спеціалістами.
 
Тож побажаємо їм успіхів на вступних екзаменам!
 
Розмовляла асистент кафедри землевпорядного проектування
Ірина Колганова
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook