Студенти Вроцлавського природничого університету проходять стажування на факультеті ветеринарної медицини НУБіП

24 липня 2018 року

 Проходити програму стажування на факультеті ветеринарної медицини Національного університеу біоресурсів і природокористування України для студентів Вроцлавського природничого університету вже стало доброю традицією. Так і цього літа, студентка 5-го курсу факультету ветеринарної медицини Вроцлавського природничого університету (Вроцлав, Польща), Ізабела Мітрак, відповідно до двосторонної угоди про співробітництво між Вроцлавським природничим університетом і Національним університетом біоресурсів і природокористування України, із 1 по 15 липня 2018 року проходила двотижневе стажування на факультеті ветеринарної медицини нашого університету.

 
Відповідно до програми стажування і з метою обміну досвідом на різних рівнях Ізабела мала можливість ознайомитися з кафедрами факультету ветеринарної медицини, зокрема, анатомії, гістології і патоморфології ім. акад. В.Г. Касьяненка і паразитології та тропічної ветеринарії та їх музеями, а також із сучасними напрацюваннями співробітників і ННВ Клінічного центру "Ветмедсервіс". 
 
 
Значну зацікавленість Ізабели Мітрак викликала екскурсія до Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК, де за сприяння директора Валерія Ушкалова, а також співробітників Людмили Іщенко і Світлани Круглик, вона мали можливість відвідати лабораторії і відпрацювати сучасні методики проведення досліджень. 
 
Зі значною цікавістю студентка Вроцлавського природничого університету також вивчала особливості роботи ВАТ «Терезине», Київської області, Білоцерківського району. 
 
З новітнім досвідом у галузі ветеринарної медицини студентки з Польщі ознайомили заступник декана факультету ветеринарної медицини Василь Данілов, співробітники факультету Микола Захаренко, Олексій Мельник, а також студенти факультету ветеринарної медицини Олена Родніна, Дарія Двойнос, Юлія Гнаповська і Гліб Міхаровський, що вже успішно пройшли стажування на базі Вроцлавського природничого університету і використовують набуті знання задля розвитку факультету.
 
Студенти також ознайомилися з передовими досягненнями ветеринарної медицини, зокрема, новими підходами у діагностиці і лікуванні дрібних тварин на базі сучасних клінік міста Києва, а саме «Зоолюкс» і «Алден-вет» та багато іншого, відповідно до програми перебування. 
 
Плідна співпраця між факультетами ветеринарної медицини Вроцлавського природничого університету і Національного університету біоресурсів і природокористування України продовжується.

Микола Цвіліховський,
Марина Галат
(За матеріалами головної сторінки)
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook