Ректорат: готуємося до фахових вступних випробувань та нового навчального року

23 липня 2018 року

23 липня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. І традиційно для цього періоду року головною темою став перебіг вступної кампанії. За даними системи електронного вступу НУБіП увійшов до десятки кращих вишів за кількістю поданих заяв. В середньому маємо конкурс 8 осіб на одне державне місце, 2285 заяв з першим-другим пріоритетом. Проте ситуація нерівномірна, менш популярні спеціальності мають конкурс 2, а ТОПові – за 20. Завдяки переговорам, проведеним ректором Станіславом Ніколаєнком, вдалося скорегувати кількість місць державного замовлення до магістратури на основі бакалавра. На спеціальності "Освітні, педагогічні науки" додано 20 місць, "Економііка" - 5, "Менеджмент" - 9, "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" - 20, "Комп'ютерні науки" - 6, "Галузеве машинобудування" - 10, "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" - 1, "Метрологія та інформаційно-вимірбвальна техніка" - 6, "Деревообробка та меблеві технології" - 5, "Геодезія та землеустрій" - 1, "Автомобільний транспорт" - 2.

Тривожна ситуація з набором в магістратуру на спеціальність «Ветеринарна медицина» на базі дипломів бакалавра: маємо більше 160 заяв на 40 бюджетних місць. Маємо надію, що при черговому уточненні розподілу держзамовлення конкурсна комісія зважить на необхідність підготовки таких фахівців для АПК України. Про що повідомив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. З 25 липня масово стартують вступні фахові випробування.

 
Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на державних закупівлях, ході жнив в навчально-дослідних господарствах та завершенні процедури подачі документів для участі в конкурсі наукових проектів Міністерства освіти і науки.
 
 
 
Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про підготовку плану роботи вченої ради на наступний навчальний рік, збір аналітичної інформації до серпневого розширеного засідання.
 
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід ремонтних робіт в корпусах та гуртожитках. До нового навчального року всі об’єкти будуть підготовлені для організації якісного навчання, провадження досліджень та комфортного побуту в студентському кампусі.
 
Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Ігорю Ібатулліну та Сергію Кваші - провести чесний і об'єктивний вступ до магістратури та на бакалавра на базі молодшого спеціаліста, не допускаючи порушень під час прийому вахових вступних випробувань. Сергію Кваші – спільно з завідувачем оздоровчого центру В’ячеславом Крупкою та директором студмістечка розробити програму-графік проведення дезінфекційних профілактичних заходів в гуртожитках, проаналізувати вступ до університету випускників наших відокремлених підрозділів. Валерію Іщенку – спільно з Сергієм Стецюком та завідувачами гуртожитків на реалізацію програми енергозбереження провести ревізію побутових приладів та відключити їх від електромережі. Керівнику планово-фінансового відділу Тетяні Костюк – провести заходи з економії коштів. Керівнику відділу кадрів Валентині Шаповал – контролювати відпускну кампанію.
 
Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook