Вступна кампанія 2018: географія вступників до НУБіП охоплює всі регіони України

17 липня 2018 року

Вступна кампанія на бакалаврат до піку ще не наблизилася, і говорити про якісь результати зарано. Хоча один вже проглядається чітко: до університету йде переважно вмотивована молодь, яка знає, чого хоче від майбутнього фаху. Так, Віталій Сурник з Шепетівки Хмельницької області, зробив усе можливе, щоб стати землевпорядником. Зі школи – срібна медаль (до золотої не вистачило якогось балу), паралельне у НУБіП – навчання на підготовчому відділенні, щоб краще підготуватися до ЗНО, і участь у Всеукраїнській олімпіаді за яку отримав відповідний сертифікат з 91 додатковим балом. Все це він сьогодні виклав у пакеті документів в приймальній комісії.

Випускниця Іршанської школи, що на Чернігівщині Анастасія Мазуренко, як ніхто в силу власних життєвих обставин, розуміє важливість роботи соціального працівника. Тож і подала документи на спеціальність «Соціальна робота». Теж поза конкурсом, але вже на спеціальність «Водні біоресурси» подала Аліса Саєнко з Охтирки Сумської області. Дівчина бачить себе вже фахівцем саме в цій галузі.

Чому екологія? Бо це фах до душі, відповів на запитання про вибір спеціальності Сергій Щербина з села Пилиповичі, що на Київщині. Близько до цього відповіла і Вікторія Кравчук, з Тетіїва, яка складала ЗНО саме під цей фах.

А от випускник Маслівського коледжу Олексій Сандул, де хлопець навчався «на фермера», подав документи на дві споріднені спеціальності – «Садівництво та виноградарство» і «Агрономія». Тож остання як логічне продовження цього.

Село Лебедин Шполянського району Черкащини – від Києва далеченько. Але це не завадило всій родині Олександра Терещенка тату Олександру, мамі Альоні та маленькій сестричці Дарї приїхати до Києва разом з старшим сином, аби підтримати його у такий момент, як подача документів. Те, що місцем навчання бачить саме НУБіП, засвідчує перший пріоритет, проставлений в заяві.

Спілкуючись з кожним з цих молодих людей, знову й знову переконуєшся, що вони справді вмотивовані у місці вибору навчання, як і в тому, що велику роль в цьому відіграє знайомство з офіційним сайтом НУБіП.

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook