Навчальна практика з клінічної діагностики хвороб тварин

16 липня 2018, 7:00
     Завершився навчальний рік для студентів 2 курсу навчальною практикою із дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин». Навчальну практику студенти проходили у навчально-дослідних господарствах НУБіП України у період з 11.06.2018 по 07.07.2018 року.
     Під час практики студенти відпрацьовували навики із загального дослідження тварин, а також окремих органів і систем, проводили підшкірні, внутрішньом’язеві та внутрішньовенні ін’єкції лікарських засобів, відбір крові.
 
 
      Проводили дослідження серед поголів’я великої рогатої худоби на металоносійство різними методами, одним з яких було застосування магнітних зондів. 
      У багатьох тварин були виявлені гострі металеві предмети, такі як: цвяхи, електроди, проволока.
 
      Також відпрацьовували методику допомоги тварині за гострої тимпанії рубця.
    Після вечері щодня серед студентів відбувалася гра у волейбол. До студентів також залучалися викладачі які були в цей час на практиці: асистент кафедри терапії і клінічної діагностики Маринюк М.О. та асистент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Тарнавський Д.В.
     В передостанній день практики відбувся товариський матч між студентами факультету ветеринарної медицини та студентами агрономічного факультету. Студенти ветеринарного факультету здобули перемогу.
 
Асистент кафедри терапії і клінічної діагностики М. Маринюк
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook