Якісні огірочки від НУБІП тепер у "Сніданку з 1+1" для українців

11 липня 2018 року
м. Київ, студія телеканалу 1+1

 

Огірки слабкого засолу - це досить поширена і дуже улюблена багатьма закуска. Влітку без них не обходиться жодне застілля. Сьогодні у програмі Сніданок з 1+1 про користь і шкоду малосольних огірків, а також рецепт швидкого приготування розказала декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України, доктор технічних наук, професор Лариса Баль-Прилипко.

 

Малосольні огірки засвоюються організмом, забезпечуючи його виключно корисними речовинами. У них міститься більше 95% води (розсолу) і багато харчових волокон (клітковини). До складу огірків також входять органічні кислоти, моно- і дисахариди, зола і крохмаль. Ненасичені жирні кислоти складають всього 0.001 гр. на 100 гр. готового продукту.

Хрусткі огірочки - смачний джерело вітамінів і мінеральних речовин. У них містяться вітаміни групи B, A і PP. У малосольних огірках достатньо вітаміну C, а крім того, в них були виявлені «рідкі» вітаміни H і T. До складу мінеральних речовин входить 21 (!) елемент, в тому числі сірка, йод, натрій, хлор, магній, фосфор, мідь, залізо, кобальт, нікель і рубідій.

Солоні огірки - відмінна дієтична їжа. Їх калорійність дуже низька - в середньому 11 Ккал. Тому без побоювання можна їсти малосольні огірки при схудненні. А ще їх практично без обмежень можуть є вагітні жінки, тому що для майбутнього малюка вони безпечні, а майбутній мамі допомагають впоратися з токсикозом і нудотою.

Крім користі, шкода від малосольних огірків теж є. Їх не варто вживати в необмежених кількостях тим, хто у кого підвищена кислотність шлунку, гастрит або інші захворювання органів травлення. Також їх слід виключити з раціону, як і інші солоні продукти, людям, що страждають набряками, хворобами нирок.

Але ми бажаємо Вам гарного настрою, посмішок та приємної гнучкості у тілі, як у Влада Ями. Схоже, що не лише телевізійний проект "Сніданок з 1+1", а й проект «Танці з зірками» будуть замовляти огірочки  від НУБІП України.

 

Владислав Сухенко

завідувач кафедри стандартизації та

сертифікації с.г. продукції

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook