Нові підходи до організації роботи студентського самоврядування

23 червня 2018 року

«Студентське самоврядування – це колективне управління процесами життєдіяльності, спрямоване на розвиток особистості студента,
який досягається за допомогою самоактивізації та саморегулювання».

 

     Саме під таким гаслом 18 червня відбулося розширене засідання студентської ради з мешканцями гуртожитку №4, щодо впровадження нової системи організації діяльності студентського самоврядування.
    Студентське середовище є унікальним молодіжним соціумом, в якому зосереджено потужний творчий та інтелектуальний потенціал, прагнення до самоствердження та самореалізації особистостей. Невід’ємною частиною студентського середовища є студентське самоврядування, що втілює конкретну реалізацію громадських прав студента, формування почуття відповідальності, вміння вирішувати соціальні, економічні та культурно- освітні проблеми, а відтак є дієвим засобом виховання соціальної спрямованості особистості.
     Розпочали засідання з обговорення результатів позапланової перевірки, яка виявила систематичні порушення санітарного стану в кімнатах. Обговоривши та вислухавши пояснення студентів, прийняли рішення винести розгляд даного питання на засідання комісії з контролю за дотриманням правил внутрішнього розпорядку в гуртожитках НУБіП України. 

     Завідувач гуртожитку Валентина Пилявська наголосила на проведенні щотижневих перевірок кімнат, результатом яких буде виставлення балів за санітарний стан та щомісячне підведення підсумків. Далі ознайомили мешканців гуртожитку з графіком чергування наставників академічних груп з 18 по 27 червня.
     Вихователь гуртожитку Лідія Гончарук доповіла про позачергові раптові рейди-перевірки кімнат та щотижневі наради в гуртожитку, присвячені санітарному стану кімнат, за участю студентської ради, завідувача гуртожитку та наставників академічних груп. Студентська рада факультету та студентська організація домовилися про заснування та наповнення інтернет-сторінки «Гуртожиток №4», присвяченій новинам та подіям, що відбуваються в гуртожитку.

     Підбиваючи підсумки засідання, Лідія Гончарук наголосила, що студентське самоврядування є тим виховним середовищем, в якому студент може не лише проявити себе, а і виховати професійно значимі риси своєї особистості, серед яких важливе місце займає соціальна активність.

Вихователь гуртожитку №4
юридичного факультету
Лідія Гончарук

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook