Студенти кафедри соціальної роботи та інформаційних технологій здовувають практичний досвід

8 червня 2018, 16:00
Київська обл. Богуславський Р-он. С. Чайки

      Завдяки співпраці декана  гуманітарно-педагогічного факультету Шинкарука В.Д., завідувача кафедри соціальної роботи і інформаційних технологійв освіті Вікторової Л.В. з дитячим оздоровчим закладом санаторного типу "Чайка", студенти кафедри мають сучасне і надзвичайно потужне місце проходження практики.

      Студенти першого та другого курсу гуманітарно-педагогічного факультету кафедри соціальної роботи і інформаційних технологій в освіті спеціальності 231 Соціальна робота СР17001Б проходять практику в найкращому дитячому лагері "Чайки"! Це чудові не забутні дні і практичний досвід в професійному становленні! 

 
 

    Є на карті Київською міні-країна дитинства, не позначена ні на географічній, ні на фізичній картах. Проте вона особливими кольорами розмальована в пам'яті тих дітей, яким хоч би раз пощастило побувати в «Чайці». Не вистачить при цьому усіх барв веселки, щоб повністю описати або зображувати ті дні, пролітають в особливій атмосфері, які створюють працівники в співавторстві з природою. Кожен з них особливий і не схожий на іншій. Не це і є якраз тією родзинкою, тим магнітом, який притягує до себе дітей з усієї України?

     Хто побуває в країні спорту, здоров'я, туризму, сміху, конкурсів, розваг, подорожей, процедур, представлень, смачних обідів, змагань, ще знаходячись в закладі обов'язково мріяти про те, щоб знову і знову повертатися в особливий колектив, де вже через хвилину усі стають друзями.

       «Чайка« - країна щасливого дитинства, небайдужа до кожного, хто стає її жителем.

    Кожного відвідувача вражає своєю красою доглянута і озеленююча територія площею в 30,3 га.

    Вже з перших кроків дітей і їх батьків починають лікувати природні чинники - унікальний клімат. Заклад розташований в живописному куточку Київщини - на правому березі р. Рось. Шепіт води і чисте лісове повітря, насичене запахом хвої, сприяють відновленню і поліпшенню здоров'я і самопочуття, справляють незабутні враження на кожного хлопчика або дівчинку.

   Дбайливо створені куточки ландшафтного дизайну і дивні природні горизонти, альпійські гірки, висаджені багаторічні дерева і вічнозелені кущі, більше сотні кущів троянд і інших кольорів, які зачаровують своєю красою, - уся територія засіяна красою, турботою, яка проростає на кожному метрі закладу.

   

На території розташовані:

•головний корпус - триповерхова сучасна будівля, зведена по новітніх технологіях з використанням безпечних і високоякісних будівельних матеріалів на 290 місць, сполучена переходом з админкорпусом, клубом, пищеблоком

•двадцять одно - і двоповерхових будиночків коттеджного типу на 170 місць. Між корпусами і котеджами - сучасні паркові доріжки з крамничками. У різних куточках розміщені альтанки і альтанки для загонової і кружковой роботи, сучасні спортивні, ігрові споруди, майданчики для проведення дискотек, вогнища і місця для барбекю.

     Пляж: У 500м від головного корпусу і в 50 м від будиночків коттеджного типу, розташований власний пляж табору «Чаю». Пляж займає близько 0,5 га облаштованої піщаної прирічкової зони. Для зручності відпочивальників розміщені роздягальні, туалет, зовнішній душ з підведеною гарячою і холодною водою. Також наявні лежаки, пляжні парасольки, тіньові навіси, столи із стільцями для відпочинку і настільних ігор, тенти, гамаки, поле для пляжного волейболу, інвентар для гри у бадмінтон і м'ячі. За бажання разом з інструктором можна поплавати на човнах по річці.

    Водні процедури проходять у супроводі вихователів, після визначення температури води. Плавання проходить на обгородженій буйками акваторії річки, під безпосереднім спостереженням інструкторів по плаванню і медпрацівників. Наявний рятувальний пост з необхідним інвентарем. У разі потреби швидка і невідкладна допомога виявляється медпрацівником.

   Система виховної роботи будується на принципах корисного дозвілля, позитивного мислення, арт-педагогики, колективної творчості і здорового патріотизму. Щодня в «Чайці» різний за змістом. Педагогічний колектив дивує дітей креативними родзинками. У кожної дитини є можливість спробувати себе в сценічних шоу і сучасних ігрових програмах і випробувати себе на професійних спортивних майданчиках. Яскравий набір творчих майстерень дає можливість навчитися новим жанрам «hand-made» і отримати корисні знання прикладної творчості.

    Важливий аспект сьогоднішнього дня - це виховання соціально-активної людини. Для цього в «Чайці» розроблена економічна гра, мета якої заробити ігрові гроші «чеки» соціально - корисним методом: стати видавництвом для випуску газети, організувати інтерактивні музеї, провести захід для малюків, або вечірку для підлітків. Зароблені кошти витрачаються теж з користю - можна сходити в похід, з'їздити на додаткову екскурсію і багато що інше.

Чудові природні умови дають можливість займатися туризмом. Підкорення скалодрома, складні траси мотузяного парку, сплави на човнах по річці Рось, смачні пікніки, велотуризм - усе це додає яскравих вражень про відпочинок в «Чайці».

    У плані роботи ви знайдете цікавий сленг: інтерактивний турнір, фотокроссінг, team - building, форум-театр і тому подібне. Це деякі форми сучасних пізнавально-розважальних і виховних заходів в «Чайці». Тематика зміни і заходів міняється впродовж оздоровчого сезону. Великий концертний зал, два кінозали, ігрові холи, дискотека, пляж, концертно-ігрові майданчики просто неба дають можливість для повноцінної творчої атмосфери дитячого відпочинку.

     Рухові і фізичні вправи гармонізують розвиток дитини, відволікають від міського ритму життя, щоденного спілкування з гаджетами і комп'ютером. Тому в закладі створені усі умови для проведення активного дозвілля і занять спортом. Цьому служать сучасний стадіон з універсальним штучним покриттям, тенісний корт, футбольне поле, дві баскетбольні і два волейбольні поля і міні-футбольне поле з прорезиненым покриттям, майданчики із спортивними тренажерами, ігрові майданчики і комплекс «Бастіон».

     Ранок в таборі починається з гігієнічної гімнастики і прогулянки. Впродовж дня діти постійно знаходяться в русі граючи волейбол, баскетбол, флорбол, настільний теніс, бадмінтон, пляжний волейбол і футбол, а також відвідують секції по грі в шашки і шахи. Постійно проводяться спортивні квесты, естафети, рухливі ігри, «дабл-дачи», олімпіади. Емоційне спортивне навантаження вони отримують і під час спортивних матчів, підтримуючи гравців свого загону. Застосовуються обмеження заняттям спортом дітям, у яких є протипоказання.

    У пропозиції за додаткову плату входять заняття по хокею і фігурному катанню в учбовому - тренувальному центрі «Льодограй» місто Богуслав, плавання у басейні туристський - оздоровчого комплексу «Гончарі» с. Дыбинцы і верхова їзда на конях в сек. Гута.

      Щиро вдячні керівництву оздоровчого закладу санаторного типу Світлані Олександрівні Кравченко, за можливість отримати бізцінний досвід роботи з чарівними дітьми! Ви робити чудову справу - даруєте щасливе дитинство дітям!

 

Л.В. Вікторова
завідувач кафедри соціальної роботи
та інформаційних технологій в освіті
гуманітарно-педагогічного факультету
НУбіП України 
Г.М. Ржевський
доцент кафедри соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті
гуманітарно-педагогічного факультету
НУБіП України

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook