Майбутні фахівці лісового господарства на сторожі ерозійних процесів

14 червня 2018 року

 Підготовка сучасних фахівців лісівничого напряму повинна орієнтуватися на формування кваліфікованих господарів землі, які мають необхідний запас фахових знань, володіють сучасними знаннями, технікою та технологіями. У зв'язку з цим одним з головних завдань, що постає перед вищою школою в сучасних умовах, є забезпечення якісної практичної підготовки студентів лісового господарства, що відповідають вимогам сьогодення.
Так, на кафедрі відтворення лісів та лісових меліорацій з 04.06. по 09.06.02018 року відбувалася навчальна практика з дисципліни «Лісова меліорація», де студенти 4 курсу 1 та 3 групи мали змогу оглянути в натурі полезахисні лісові смуги, захисні протиерозійні насадження та гідротехнічні споруди. Окрім того, студенти змогли втілити свої теоретичні знання на практиці і ,найголовніше, долучитися до припинення ерозійних процесів, які мають місце на території ботанічного саду НУБіП України.
Річ у тім, що територія Голосієва має досить складний рельєф та враховуючи досить велику кількість відвідувачів, неналежний стан гідротехнічних споруд або взагалі їхню відсутність лінійна ерозія робить свою справу. Після попереднього обстеження території ботанічного саду НУБіП України, було вирішено запроектувати тераси з подальшим їхнім залісненням для припинення розвитку відвершку яру, який з часом може перерізати дорожнє полотно.
Студенти виявили неабияку зацікавленість та працьовитість у розробці об’єкту кафедри та відмітили важливість практичного досвіду у формуванні фахівця лісового господарства.


Доценти кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій,
Малюга Володимир Миколайович,
Соваков Олександр Вікторович
Старший викладач,
Лобченко Ганна Олександрівна


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook