Студенти-автоматники закріплюють теоретичні знання практичними навичками

12 червня 2018 року

    Після завершення навчального процесу студентів 3-го курсу за спеціальністю «автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» чекає професійна нива. І науково-педагогічні працівники кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка доклали максимальних зусиль для того, щоб теоретичні знання студентів були на високому рівні. Адже їм потрібно скласти «практичні екзамени», а виробництво, як відомо, серйозний екзаменатор і зовсім «не прощає» фальшивих знань.

    І потреба фахівців з автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій неабияка. Про це свідчить хоча запит від флагмана аграрного виробництва – агроіндустріального холдингу «Миронівський хлібопродукт». На свої підприємства вони запропонували аж 67! місць практичного навчання для таких фахівців. Це і птахофабрики, і підприємства з переробки м’яса птиці, і біогазові установки… За це їм велика подяка, а спільна справа виробництва і освіти, дає обопільний результат.
   А якщо до цього додати партнера кафедри - Асоціацію «Теплиці України» зі своїми виробничими потужностями, комплекси із переробки молока, зерна, то складається прекрасний майданчик для повноцінного закріплення знань студентами.

    Окремий об’єкт, який уже четвертий рік поспіль підтримується кафедрою, це науково-практичний центр тепличних технологій, що розташовується у Межигір’ї. Студенти Антон Голота і Юрій Щур були обрані для супроводу наукових досліджень, про які ми повідомляли.
    На початку студенти ознайомилися із технологіями вирощування овочів, системами автоматизації компанії Hoogendorn, науковими установками, що змонтовані у центрі. В подальшому їх чекає запуск першої черги проекту із вирощування овочів при LED-досвічуванні рослин.

 

 

Олексій Опришко, Володимир Решетюк,

доценти кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook