В університеті розпочав роботу міжнародний воркшоп «Експериментальна радіоекологія та радіобіологія»

1 червня 2018 року
УкрНДІ сільськогосподарської радіології, Зона Відчуження ЧАЕС

      1 червня 2018 року стартував воркшоп «Експериментальна радіоекологія та радіобіологія», який організовує УкрНДІ сільськогосподарської радіології, кафедра радіобіології та радіоекології (НУБіП України) та Норвезький університет наук про життя (Норвегія) в рамках спільного україно-норвезького освітнього проекту в сфері радіоактивності навколишнього середовища.

     Участь у курсі беруть студенти, магістранти, аспіранти та молоді вчені з України, Норвегії, Великобританії та США, які пройшли ретельний відбір та матимуть унікальну можливість отримати практичні навики роботи в зоні відчуження ЧАЕС та прослухати лекції провідних вчених у галузі радіоекології.

    Курс тривалістю 2 тижні передбачає вирішення практичних радіоекологічних задач у зоні відчуження ЧАЕС, розробку наукових рекомендацій по результатам польового практикуму, роботу в групах і з експертами.

      Стартував курс лекціями професора Валерія Кашпарова (директор УкрНДІ сільськогосподарської радіології), які були присвячені огляду наслідків аварії на ЧАЕС, забрудненню 30-км зони відчуження ЧАЕС, методиці відбору проб та статистичним методам в радіоекології.

       А вже у вівторок 5 червня стартував п'ятиденний польовий практикум в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.
Провідний науковий співробітник Катерина Шаванова

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook