Дні науки на кафедрі радіобіології та радіоекології

12 травня 2018, 17:53
12 корпус НУБіП України
12-13 травня в Україні відбулися «Дні науки» – проект популяризації науки, організований молодими вченими Національної академії наук України ще у 2013 році. Національний університет біоресурсів і природокористування України вже традиційно взяв участь у цьому заході на базі факультету ветеринарної медицини і факультету захисту рослин, біотехнологій та екології та за підтримки Спілки молодих вчених університету. Співробітники кафедри радіобіології та радіоекології та студенти-гуртківці приймали в ньому активну участь.
Зокрема студенти Богдан Сіненко та Христина Волканова (керівник Володимир Іллєнко) навчили відвідувачів основам дозиметрії, виміряли разом з ними радіаційний фон навколишнього середовища, а також зразків із Чорнобиля та Фукусіми.
 
 
 
Завідувач кафедри радіобіології та радіоекології Ігор Гудков прочитав надзвичайно цікаву та насичену лекцію про ядерні аварії та їх наслідки.
 
 
 
Науковий співробітник Неля Шпирка розповіла про мікотоксини, їх різновиди та вплив на організм людини та тварин, та чому мікотоксини такі підступні, і як вберегти себе від споживання забрудненої продукції.
 
 
Що і казати, надзвичайно насичений «День науки» відбувся цієї суботи в нашому університеті.
 
 
Катерина Шаванова,
провідний науковий співробітник
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook