ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» запрошує на показ документального кінофільму «Перехрестя Балу»

15 травня 2018, 13:00
вул. Гагаріна, 9, м. Ірпінь

     15 травня о 1300 в актовій залі Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України “Ірпінський економічний коледж” (вул. Гагаріна, 9, м. Ірпінь), відбудеться довгоочікувана для колективу коледжу подія – показ документального кінофільму “Перехрестя Балу”. Кінокартина створена за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

     Захід присвячений пам’яті викладача коледжу Ільгара Багірова, людині – легенді, чия героїчна смерть стала справжнім потрясінням не тільки для рідних та військових побратимів, а й для всієї країни.
     Кінопоказ приурочений до дня народження славнозвісного “Балу”, чий позивний нині символ героїзму та незламності духу.

     У центрі картини – чотири українських воїни, які героїчно тримали оборону на сумнозвісному блокпості "Балу". Трагічна доля переслідує стратегічний об’єкт, названий позивним свого першого командира, капітана Ільгара Багірова "Балу". Потрапивши в оточення під час розвідки в тилу противника, щоб не здатися в полон, капітан підірвав гранатами себе разом з ворогом. Пізніше, в результаті зіткнення, старший прикордонного наряду на блокпості – В’ячеслав Семенов отримав звання Героя України, але вже посмертно.
     Стратегічне перехрестя стало точкою зіткнення світоглядів, характерів та інтересів. Люди різних мирних професій, вимушені були швидко оволодіти військовим мистецтвом, щоб вижити і не збожеволіти на перехресті "Балу".

     У зйомках, які проходили у різних містах країни, взяли участь військовослужбовці 11-го батальйону територіальної оборони, 128-ї гірсько-піхотної бригади, 30-ї бригади Збройних Сил України, оперативно-бойової прикордонної комендатури "Могилів-Подільський" Держприкордонслужби – захисники блокпосту "Балу".

     Генеральний продюсер фільмуО. Дріз, керівник МПЦ "Фор-Пост", в активі якого ціла серія документальних фільмів на військову тематику: "Заміновані вірністю», "Одесити на Донбасі", "Іспит на людяність", "Війна на нульовому кілометрі" та міжнародні проекти.
     Режисер – Євгеній Коваленко. 
     Режисер монтажу – Сніжана Потапчук.

     Після показу, орієнтовно о 14.15, відбудеться прес-конференція, в якій братимуть участь представники Міністерства оборони України, ветерани АТО (бойові побратими Ельгара Багірова), а також автори фільму.

     Форма реєстрації: https://goo.gl/forms/9hnK7ThY7oE22pE32

     Контакти для отримання додаткової інформації та акредитації ЗМІ:

(050) 330 93 57, (068) 39 244 85 [email protected], [email protected]

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook