Органік - добре для природи, добре для тебе!

10 травня 2018 року
ФГ "Дача". Житомирська обл., Коростишівський р-н, с. Єлизаветівка

 Фактори забруднення навколишнього середовища (радіація, викиди заводів і фабрик у атмосферу, забруднення ґрунтів відходами тваринництва) наявність ГМО, пестицидів, гербіцидів в кормах для тварин; застосування у тваринництві антибіотиків, стимуляторів росту, використання барвників, консервантів, підсилювачів смаку призводять до отримання продуктів харчування низької якості. Внаслідок їх споживання у людей розвиваються серйозні алергічні реакції (особливо у дітей), розлади травної системи, онкологічні захворювання, тератогенні, мутагенні, гонадотоксичні наслідки.
Надзвичайно небезпечним є неконтрольоване застосування антибіотиків для профілактики хвороб у тваринництві, внаслідок чого розвиваються антибіотикорезистентні високопатогенні штами мікроорганізмів, які здатні передаватися до людей і унеможливлюють лікування.
Усвідомлення негативного впливу діяльності людини на довкілля, агроценози і безпосередньо на здоров’я людей призвело до появи органічного сільського господарства.
Про реалії та переваги органічного виробництва на прикладі ФГ «Дача» каналу UATV розповіли Голова фермерського господарства Олександр Щербина та кандидат ветеринарних наук Марія Кучерук.

 

https://www.youtube.com/watch?v=zEta66PQe_4

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook