ПАМ’ЯТІ ВЧИТЕЛЯ

4 травня 2018 року

Люди, які відійшли у вічність, живуть у країні спогадів та залишаються живими доти, поки ми згадуємо про них.

5 травня 2018 року виповнилося б 65 років від дня народження Леоніда Андрійовича Чекаля – видатного філософа, професора, Заслуженого працівника НУБіП України. Професор Чекаль Л.А. усі 40 років своєї трудової діяльності віддав університетові та рідній кафедрі філософії, яку очолював з 2000 року. Завдяки його особистим організаторським зусиллям кафедра стала однією із знаних кафедр філософії вищих навчальних закладів в Україні. У Леоніда Андрійовича залишилось багато учнів, аспірантів, послідовників. Він створив наукову школу, не формальний творчий колектив науковців, однодумців, дослідників різних поколінь, об’єднаних загальною метою і стилем роботи, які діяли і працювали під керівництвом визнаного лідера. Його досвід та життєва мудрість стануть в нагоді не одному поколінню науковців-філософів.

В особистому доробку Чекаля Л.А. понад 100 наукових і навчально-методичних робіт з філософії, філософії науки, діалектики і методології пізнання, серед яких підручники, навчальні посібники та монографії.

Професора Чекаля Л.А. знає широка наукова спільнота України, на його наукові праці активно покликаються молоді дослідники. Ми пам’ятатимемо професора Л.А. Чекаля як чуйну людину, мудрого керівника, ерудованого, тактовного викладача, який був прикладом загальної та професійної культури. 
У кожного з нас є свої світлі спогади про Вчителя, бо для кожного з нас він завжди знаходив слова підтримки, давав дієві поради та був справжнім другом.

Кафедра філософії

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook