На кафедрі годівлі тварин та технології кормів відбувся семінар тему "Кетоз корів. Причини, розвиток та профілактика"

4 травня 2018 року

3 травня 2018 року у Національному університеті біоресурсів і природокористування України на кафедрі годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного пройшов семінар на тему "Кетоз корів. Причини, розвиток та профілактика". Організатором виступила кафедра годівлі і технологій кормів ім. П. Д. Пшеничного факультету тваринництва і водних біоресурсів.

 Відкрив захід завідувач кафедри Сичов Михайло Юрійович. Потому виступив Позняковський Юрій Володимирович з доповіддю «Кетоз. Етіологія захворювання», в якій  було детально висвітлено різноманітні фактори, які можуть бути причиною виникнення даної хвороби.

Уманець Дмитро Петрович розповів про біохімічні процеси розвитку захворювання в організмі тварини під час кетозу у своїй доповіді «Кетоз. Біохімія процесу».

Про шляхи попередження кетозу та про важливість ранньої діагностики цього захворювання ішлося у доповіді Баланчука Івана Миколайовича «Профілактика та лікування кетозу ВРХ». Доповідач розповів про особливості годівлі тварин, щоб знизити ризики появи доної хвороби, закцентував  увагу на важливість контролю вгодованості тварин на різних етапах сухостою, висловив свою думку  щодо застосування різних добавок, які пропонуються на ринку для лікування та профілактики кетозу, зокрема пропіленгліколю і захищеного жиру.

Всі учасники семінару та слухачі відзначають високу організацію його проведення та необхідність і надалі проводити подібні зустрічі. 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook