Практичні заняття бувають не лише цікавими

3 травня 2018 року
НУБіП України

        Якість борошна, як відомо, найбільш об’єктивно можна оцінити скуштувавши хліб, випечений з нього. На кафедрі зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика функціонує навчально-науко-виробнича лабораторія з переробки продукції рослинництва, де студенти агробіологічного та інших факультетів, дипломники кафедри мають змогу провести лабораторну пробну випічку.
       Як показує досвід, лабораторна пробна випічка – одне з найцікавіших та найулюбленіших занять, яке із задоволенням відвідують усі студенти! Під час проведення такого практичного заняття студенти знайомляться з усіма етапами випікання хліба, починаючи з визначення водопоглинальної здатності борошна та закінчуючи оцінкою якості отриманих хлібців. Лабораторна пробна випічка складається з кількох взаємопов’язаних етапів, а саме: підготовки сировини (борошна, дріжджів, розчину цукрі та солі), замішування тіста, розстоювання його в термостаті, обминання тіста, формування та випікання хлібців, оцінки якості випеченого хліба. Для виконання всіх цих операцій потрібна співпраця та взаєморозуміння. Зазвичай, заняття проходить у дружній обстановці, активну участь приймають усі студенти. Адже зроблений власними руками та випечений духмяний хлібець – це не лише «смачне» лабораторне заняття, а й цінний практичний досвід!


Оксана Завадська,
доцент кафедри технології зберігання, переробки
та стандартизації продукції ім. проф. Б.В. Лесика

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook