Учнівська і студентська молодь обговорили проблеми та перспективи розвитку АПК

26 квітня 2018 року

      26 квітня. В університеті відбулася зініційована факультетами аграрного менеджменту та гуманітарно-педагогічним вже друга за ліком Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих учених «Роль молоді у розвитку АПК України». Участь у ній, крім студентства обох факультетів, взяли також запрошені з інших вишів, зокрема Університету державної фіскальної служби, та учні ЗОШ № 166 Солом’янського району.

     Вітала з початком роботи конференції завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту і модератор заходу Лідія Шинкарук. Вона підкреслила надзвичайно важливе питання, що сьогодні порушили наші студенти. Адже соціальний і економічний блок дуже тісно переплітаються.

    Від імені керівництва вишу побажання плідної наукової дискусії і практичних рішень висловив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. І це чудово, що формою спілкування молодих людей щодо місця молоді в одному із важливих секторів економіки – АПК обрано саме конференцію, зазначив він. Та яка місія у цьому кожного з учасників цього зібрання?. Їх може бути декілька. Наприклад, стати власником агробізнесу або ж найманим працівником. І хоча обидві ролі непрості, бо шлях до керівника підприємства є нелегким і власне пролягає через вміння працювати на інших, переконаний проректор, вони під силу нашій молоді. Але дуже важливо при цьому віднайти саме своє місце. До речі, сильним і самодостатнім є той, переконаний Сергій Кваша, хто спробував себе принаймні у п’яти різних середовищах, одним із яких він назвав освіту. А щоб не бути голослівним, Сергій Миколайович навів конкретні приклади успішних особистостей і сфери, де можна, так би мовити, поміряти свої сили. А ще проректор радив студентам не втрачати можливості, шукати однодумців і розпочинати свій шлях до успіху вже.

     У свою чергу заступник декана факультету аграрного менеджменту Анна Збарська підкреслила, що саме за молодими, креативними майбутнє нашої країни.

     Коротке музичне вітання присутнім адресував науковий гурток гуманітарно-педагогічного факультету.

     Потому перейшли до заслуховування не просто доповідей, а й креативних ідей і презентацій проектів самих учасників конференції. Приємно відзначити, що захід носив дискусійний характер і запитання доповідачам адресували як їхні колеги, так і досвідчені професори.

     Хоча уся робота конференції була об’єднана у два напрями: економічний і гуманітарний, розмаїття тематик досліджень в їх межах, глибина висвітлення проблематики конференції, креативність та рівень підготовленості учасників вражав.
     Отож, спочатку аудиторія познайомилась одразу із двома інноваційними студентськими проектами: коворкінг-центр «Agrospace», який по суті є креативним арт-простором, що передбачає абсолютно усе для охочих взаємодіяти і розвиватися, та «Золотий фазан», спрямований на виробництво органічної продукції птахівництва. До речі, ідеї повністю готові до реалізації. Їх представили відповідно третьокурсники Вікторія Кошель, Владислава Палій, Оксана Сарака та магістри Наталя Федченко, Оксана Дзивічкевич і Олексій В’юк. З їхніх уст також лунало прохання керівництву сприяти і підтримувати реалізацію студентських бізнес-ідей.

     Наступна учасниця із Бангладешу Шармін Актор Ніппа, яка після трирічної роботи в банку за гарними відгуками про НУБіП продовжує навчання тут, поділилася думками щодо організації аграрного сектору економіки у своїй країні.
      Про оптимальні джерела фінансування аграрних підприємств дискутував студент Університету державної фіскальної служби Володимир Плахотнюк.

     Потому слово взяли учні ЗОШ №166 Солом’янського району м. Києва. Марія Шило, Станіслава Топчій, Аріна Конотоп, Марія Яковенко, Станіслав Опря, Вячеслав Корягін, Аліна Канавська, Олександр Малукало у своїх доповідях розкрили проблеми вирубки карпатських лісів, забруднення води і повітря, зміну ландшафтів Полісся, екологічну ситуацію зі сміттєзвалищами в країні. І все це англійською мовою.

     Завершили конференцію представники гуманітарної секції. Тож озвучити результати своїх досліджень запросила молодих учених завідувач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Леся Вікторова. Про проблеми працевлаштування молоді в Україні говорила Вікторія Лук’янчук. Що потрібно для того, аби підготувати старшокласника до сімейного життя, розповіла магістранта Дарина Орищенко. Надзвичайно цікаве і ґрунтовне дослідження ціннісних орієнтацій сучасної молоді провела Наталія Шолудько. Соціальна адаптація сільської молоді стала предметом доповіді Ірини Магей. А Юлія Верхуша закцентувала увагу на гострій проблемі профілактики інтернет-залежності.

     Завершилася конференція врученням сертифікатів доповідачам та фотографуванням на згадку.

 

Ольга Наконечна


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook