Професор кафедри геодезії та картографії Т. О. Євсюков взяв участь у міжнародному семінарі, присвяченому грантовим можливостям співпраці з партнерами з Південно-Східної Європи у місті Градець-Кралове (Республіка Чехія)

20 квітня 2018, 10:00

19 квітня 2018 року в рамках східноєвропейського партнерства відбулась зустріч представників ВГО "Асоціація фахівців землеустрою України" (АФЗУ)  з адміністрацією Кадастрового уряду Градо-краловецького краю (Республіка Чехія). У ході зустрічі Тарас Олексійович Євсюков разом із присутніми обговорили особливості ведення земельного кадастру та землеустрою в Україні і Чеській республіці.
Європейські колеги, пан Ярослав Бачіна (директор регіонального Град- Краловецького офісу геодезіі, картографії та кадастру) і його заступник інженер Ян Рачак поділились досвідом ведення кадастру в Чехії та Град- Краловецькому краї.
Довідково, їхній Кадастровий Уряд має п'ять офісів, в яких працює 241 працівник (73 чоловіків і 168 жінок), кадастрові роботи проводяться на площі 470 тис. га з 1,3 млн земельних ділянок. Бюджет уряду 5,2 млн євро за рік, а головними його завданнями виступають: ведення кадастрової системи; виправлення помилок у кадастрі; проведення реєстрації і перереєстрації нерухомості; актуалізація бази даних; ведення архівної документації тощо.
На завершення зустрічі сторони домовились про підписання меморандуму щодо співпраці АФЗУ і Град-Кролевецького уряду.

Богдана Ярова, асистент кафедри геодезії та картографії

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook