«МОЛОДА ГВАРДІЯ» ЗНОВУ ЗАПРОШУЄ НА ПРАКТИЧНЕ НАВЧАННЯ

23 квітня 2018, 22:52
м. Київ

     Згідно з наказом проректора з навчальної і виховної роботи С.М. Кваші № 704 від 18 квітня 2018 року навчальна соціально-педагогічна в сільській місцевості практика для студентів другого курсу освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів спеціальності «Соціальна робота» знову проходитиме на базі оздоровчого табору «Молода гвардія». Крістіан Волощенко, Анжела Гарматко, Анна Горбушова, Вікторія Мацола, Таїсія Піскун, Владислава Плоденко, Владислава Полотняк, Інна Різник, Мирослава Шинькарук, Марина Ширяєва, Анастасія Щиголь з 27 квітня до 20 червня 2018 року скеровуються на свою навчальну соціально-педагогічну практику на берег Чорного моря у «Молоду гвардію».
      Студенти третього курсу Маргарита Виноградова й Ірина Ренберг свою виробничу соціально-педагогічну практику проводитимуть теж на теренах цього оздоровчого табору. Завідувач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Л.В. Вікторова дбає про належні умови проведення практичного навчання з урахуванням затверджених планів, разом з керівниками практики – про проведення інструктажу з безпеки життєдіяльності студентів і їх вихованців перед відправленням на практику.

      Владислава Плоденко з вихованцями у грудні 2017 року (табір «Молода гвардія»

      У грудні 2017 року Плоденко Владислава писала: «Кінець 2017 року приніс нам багато несподіванок. Ми проходили практику у дитячому оздоровчому таборі «Молода гвардія». Зустріли нас досить привітно. Екскурсія територією, що проведена з любов’ю і радістю господарів, вразила кожного з нас. Після поселення в гуртожиток ми поспішили на збори вожатих, де нам було проведено інструктаж з безпеки життєдіяльності дітей та надано деякі настанови для роботи у загонах. На наступний день почалася плідна робота з дитячим колективом. Чесно кажучи, ця робота дуже важка і виснажлива. Справжній педагог-організатор має бути дуже уважним, відповідальним, толерантним, талановитим, сповненим ідей, бути авторитетом для дітей. Перебуваючи в «Молодій гвардії», я з задоволенням і захопленням спостерігала за роботою інших педагогів-організаторів. Для мене це був взірець натхнення, а робота з дітьми – справжнім задоволенням. На все життя запам'ятаю цей безцінний досвід, що дала мені «Молода гвардія»! І найголовніше – з задоволенням повернусь туди знову, якщо випаде така нагода!»
      Така нагода знову випала. На цьому тижні Владислава Плоденко їде вдруге в оздоровчий табір «Молода гвардія». Вона висловлює своє захоплення попереднім перебуванням у цьому оздоровчому таборі: «Мені неймовірно повезло. Дякуємо деканові гуманітарно-педагогічного факультету, професору В.Д. Шинкаруку за урізноманітнення наших навчальних і виробничих соціально-педагогічних практик! Дякуємо завідувачу кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, професору Л.В. Вікторовій, нашим кураторам, професору С.О. Кубіцькому за підтримку, розуміння і настанови. Цей досвід неможливо купити, набути, спроектувати, сфантазувати. Це треба бачити, відчувати, вчитися, переймати досвід наставників, перебуваючи у дитячому колективі. Тільки разом з дітьми ми вчимося чомусь новому, пізнаємо дитячий світ мрій і фантазій. Разом граємо у спортивні ігри, граємося і забавляємося, творимо, проектуємо… Вчимося будувати «замки на піску» і в реальній дійсності будуємо плани на майбутнє – мирне майбутнє для кожного з нас і країни!»

Тамара Ковальчук,
доцент кафедри соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті,
Владислава Плоденко,
студентка другого курсу
спеціальності «Соціальна робота»

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook