Наші студенти серед призерів олімпіади зі спеціальності "Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств"

16 квітня 2018 року
м. Кропивницький

    12 квітня в місті Кропивницькому на базі кафедри сільськогосподарського машинобудування Центральноукраїнського національного технічного університету проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальностей «Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств» і «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва». Цього року на олімпіади з цих споріднених спеціальностей зібралось більше 110 студентів (всі вони є переможцями та призерами І-го туру олімпіади), що представляли більше 20 закладів вищої освіти України.
   Від Національного університету біоресурсів і природокористування України для участі в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств» було направлено четверо студентів механіко-технологічного факультету Задорожнюка Дмитра, Гикавчука Віталія, Бурлаку Володимира та Скрипника Єгора під керівництвом доцентів кафедри механізації тваринництва Хмельовського В. С. та Ребенка В.І.

 

   В ході урочистого відкриття олімпіад організатори закликали студентів продемонструвати під час виконання завдань олімпіади найкращі сторони своєї підготовки, використавши усі знання, які вони отримали від викладачів та наставників в своїх університетах.


   Завдання ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств» складалось з двох частин. Перша частина – 25 тестових питань, друга частина – письмова задача, на розв’язування якої відводилось дві години. Тестові питання олімпіади стосувалися наступних тем: теорія, конструкція і розрахунок сільськогосподарських машин; технологія механізованих робіт в рослинництві та тваринництві; сучасні процеси, машини та обладнання АПВ; технологія виробництва та переробки сільськогосподарської продукції; основи наукових досліджень.


   Під час розв’язування письмових задач студенти повинні були продемонструвати навички із вибору параметрів роботи агрегатів різних сільськогосподарських машин. Кожну анонімну відповідь (роботи зашифровувались) оцінювало декілька членів журі. Окремо враховувались оригінальність запропонованого студентом варіанту вирішення задачі, наявність елементів винахідництва, послідовність, логічність, аргументованість та повнота обґрунтування рішення тощо.

    В ході напруженої роботи наші студенти намагались максимально реалізувати свої здібності, знання і навички.


   За підсумками оцінювання робіт, срібним призером ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Процеси, машини та обладнання агропромислових підприємств» визначено Дмитра Задорожнюка, який отримав диплом ІІ ступеня. Інші студенти отримали дипломи учасників.

 

Вітаємо наших студентів з отриманням високих результатів і бажаємо успіхів у навчальній, науковій та творчій діяльності!

 

Доценти кафедри механізації тваринництва Хмельовський В.С. та Ребенко В.І.


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook