Учасники творчих колективів НУБіП здобули визнання на Міжнародний вокальному конкурсі імені Квітки Цісик

17 квітня 2018, 8:23

      4 квітня 2018 року виповнилося б 65 років від дня народження талановитої американської співачки українського походження Квітки Цісик. Її голос знає майже кожен американець – вона десятки років озвучувала рекламні джингли таких відомих компаній, як Coca-cola, American Airlines, McDonald’s, Ford. Автомобільна корпорація Ford Motor узагалі зробила її, не професійну модель, а звичайну жінку, не лише голосом, а й обличчям своєї рекламної кампанії. Проте цінність талановитої співачки не в цьому – далеко за океаном вона стала втіленням національної української само ідентифікації, і вже протягом не одного десятиліття саме українські пісні у виконанні Квітки Цісик мають якусь незвично гіпнотичну дію на людей.

     Вшановуючи пам’ять співачки, для сприяння відродження та популяризації української пісні як в Україні, так і за кордоном Національна Рада жінок України за підтримки Міністерства культури України в березні-квітні кілька років поспіль проводить Міжнародний конкурс вокалістів імені Квітки Цісик. серед аматорських та професійних творчих колективів, учнів, вихованців закладів культури.
     Цогоріч у конкурсі, журі якого очолив народний артист України, співак, композитор Павло Ананійович Дворський, взяли участь близько 100 молодих талановитих виконавців. Спробували свої сили у ньому й аматори нашого університету.

     Дипломантом конкурсу стала студентка економічного факультету Наталія Борисенко, лауреатом диплома 2-го ступеня та срібної зірки фестивалю – чоловічий ансамбль «Амеро», диплом 1-го ступеня та золоту зірку отримала студентка економічного факультету Аліна Васюченко.

     «Амеро» та Аліна Васюченко мали честь виступити на гала-концерті фестивалю, на нього був запрошений і володар минулорічного гран-прі Данило Карачевський. Ще одним приємним моментом гала-концерту став виступ професора кафедри культурології, народної артистки України Наталії Шелепницької, якій саме тут голова Національної ради жінок України Людмила Порохняк-Гановська у рамках впровадження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» вручила нагороду - медаль «Жінка. Мир. Безпека».

     Приємно, що таланти наших студентів і їх наставників знаходять постійне визнання, тож ми чекаємо їх нових виступів на сцені університету.

Ірина Майданюк, 
завідувач кафедри культурології

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook