Обмін найкращими практиками підвищення енергоефективності на підприємствах агро-харчової промисловості здійснили викладачі факультету харчових технологій

12 квітня 2018 року
01030, Київ, вул. Володимирська, 54, Національна академія наук України

Сучасна енергетична політика розвинутих країн світу базується на усвідомленні вичерпності традиційних паливно-енергетичних ресурсів, необхідності збереження навколишнього середовища та запобігання глобальним змінам клімату. Саме тому світ приділяє велику увагу енергозбереженню, енергоефективності та відновлюваним джерелам енергії. З ціллю підтримання питанням екології та енергозбереженню був проведений семінар «З поширення кращих практик використання відновлюваних джерел енергії та підвищення енергоефективності на підприємствах агро-харчової промисловості».

У роботі семінару прийняли участь представники кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції, а саме завідувач кафедри Владислав Сухенко та доцент Наталя Мєдвєдєва.

Вітальним словом відкрив семінар національний координатор проекту «Підвищення енергоефективності та стимулювання використання відновлюваної енергії в агро-харчових та інших малих та середніх підприємствах України» Ігор Кирильчук. У своєї доповіді він надав високу оцінку діяльності проекту.

Проект надає експертну оцінку та консультативну допомогу органам законодавчої та виконавчої влади в розробці законопроектів та регуляторних актів у галузі енергоефективності й відновлювальної енергетики з метою гармонізації українського законодавства з європейськими нормами та директивами.

Однією з європейських вимог було розроблення дорожньої карти впровадження сучасних енергоефективних технологій, про яку доповідала експерт проекту UNIDO-GEF Олена Точиліна.

Експертами проекту було розроблено багато бізнес-планів для мали та середніх підприємств агро-харчового сектору з метою підвищення енергоефективності виробничого процесу та скорочення викидів СО2.

Поширення інформації про способи енергозбереження та порядок реалізації політики енергозбереження на харчових підприємствах дозволить Україні підвищити її ефективність та конкурентоспроможність. 

Наталія Мєдвєдєва,

доцент кафедри стандартизації та

сертифікації сільськогосподарської продукції

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook