Гуманітарії і педагоги провели чистий четвер на подвір'ї навчального корпусу №3

7 квітня 2018 року

     У традиціях українського народу четвер перед Великоднем вважався днем духовного і фізичного очищення. Ще вдосвіта кожний господар обходив своє обійстя, прибирав на подвір’ї, в хаті, у стайні, коморі – все повинно було виглядати по-святковому. У саду і на городі згрібали на купу і підпалювали торішнє листя, бадилля бур’янів та сухе гілля, щоб очистити землю від морозу та зими.

     Уже декілька років поспіль за ініціативи декана Василя Шинкарука колектив нашого гуманітарно-педагогічного факультету долучається до акції «Зелена толока», яка цього річ стартувала в м. Києві ще у березні.

     Викладачі і студенти з ентузіазмом сприйняли заклик керівництва. Вже о 10 годині ранку перед 3 навчальним корпусом зібралися всі, хто був вільним від аудиторних занять і бажав зробити територію нашого Університету ще більш привабливою. Позитивний ефект такої акції очевидний: окрім реалізації основного завдання, це сприяє згуртуванню колективу. Викладачі, аспіранти і студенти спільними зусиллями наводять лад на робочих місцях. Поруч працюють декан факультету Василя Шинкарук, його заступники – Світлана Харченко, Ігор Буцик, завідувач кафедри історії і політології Сергій Білан, професори і викладачі кафедр методики навчання та управління навчальними закладами, педагогіки, історії і політології, соціальної роботи та психології, аспіранти, студенти.

     Для викладачів це можливість згадати студентські роки, коли «суботники» були традиційними у весняно-осінній період. Трудовий ентузіазм старшого покоління передається і сучасній молоді. Спільна праця допомагає зняти психологічний бар’єр і встановити більш тісний контакт, особливо коли студенти на власні очі переконуються, що керівники деканату, завідувачі кафедр так само, як і вони, не соромляться братися за граблі або віника. Особистий приклад декана Василя Шинкарука та його заступників Світлани Харченко та Ігоря Буцика додавав наснаги всім присутнім.

     Радісний настрій, який супроводжував своєрідне Свято Праці, позитивно впливає на успіхи в навчанні та на науковій ниві. А територія навколо 3-го навчального корпусу, розчищена від залишків тогорічної трави та дрібного сміття, милуватиме око всіх перехожих.

Олена Кропивко,
доцент кафедри історії і політології

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook