Глобальні тренди та наші реалії: місце і роль агроменеджерів майбутнього – зустріч студентів ФАМ з Алексом Ліссітсею

6 квітня 2018 року

     До студентів факультету аграрного менеджменту з лекцією завітав Алекс Ліссітса, президент Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», генеральний директор компанії ІМК, член Ради роботодавців факультету аграрного менеджменту.

     Анатолій Остапчук, декан факультету аграрного менеджменту, представив гостя та закликав аудиторію до активного спілкування.

     Лекція Алекса розпочалась із зазначення тих глобальних викликів, що стоятимуть перед людством в частині забезпечення продовольством. Прогнозується, що у 2050 році кількість людей на Землі збільшиться до 10 млрд.осіб, що, в свою чергу викличе збільшення на 70% споживання продуктів харчування.
     Алекс Ліссітса також зупинився на регіональних особливостях та змінах в трендах споживання продуктів харчування. Зокрема, прогнозується, що наступного десятиріччя очікуване зростання споживання білку в Азії буде на рівні 44%, в Африці зростає виробництво та споживання рису та сухого молока, все менше населення Європи споживає червоного м’яса, натомість все більше європейців стають веганами та вегетаріанцями тощо.
фото
     Алекс зупинився на тому які досягнення технологічного прогресу вже впровадженні в агросекторі та як зміна дієти людини залежить від зміни раціону тварини. Гарячу дискусію викликали тези Алекса щодо ефективного агроменеджменту майбутнього.

      Він також зупинився на тому хто є нині успішним менеджером та на завданнях, що стоять перед ним.
     Присутні задавали досить активно запитання і, незважаючи на те, що зараз в аграрному бізнесі постала гостра потреба у фахівцях саме робітничих професій, Алекс Ліссітса запропонував 5 місць практичного навчання для студентів факультету аграрного менеджменту. Буде оголошено конкурс і переможці зможуть пройти літню виробничу практику на виробничих потужностях регіональних кластерів агрохолдингу ІМК, працюючи асистентами та помічниками чинних директорів та керівників.

     Студенти факультету аграрного менеджменту бурними оплесками подякували Алексу Ліссітсі за цікаву розмову та запросили його активно долучатись до наступних зустрічей!

Олена Ковтун,
доцент кафедри адміністративного менеджменту та
зовнішньоекономічної діяльності

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook