Науковці факультету землевпорядкування НУБіП – учасники Going International 2018 у м. Каунас (Литва)

2 квітня 2018 року

     Вже четвертий рік поспіль в м. Каунас (Литва) проводиться міжнародна конференція в рамках тижня «Going International», який проходив з 19 по 23 березня.

    Цьогоріч конференція зібрала учасників з 20 країн. Участь у ній також взяли представники факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України.

     Мета конференції – обговорення новітніх технологій та їх застосування у сфері бізнесу, промисловості, охорони здоров'я та благополуччя населення, спрямованих на регіональний розвиток.
     На пленарному засіданні представлено доповіді ключових спікерів, які є професіоналами та експертами у галузі інновацій і сталого розвитку.
     Доповідачі представили прикладні наукові дослідження та поділилися своїми баченнями в галузі інформаційних технологій у державному секторі, екології та бізнесу.
     Ілля Лаурс – інвестор, бізнесмен нового покоління, голова та засновник венчурного фонду «Nextury Ventures», представив тенденції та новини в галузі інновацій та підприємництва.

     Даумантас Сименас, менеджер проекту «Вільний економічний простір Паневежиси», виклав свою точку зору про те, як провінційний регіон може перетворитися на центр робототехніки в Північній та Східній Європі.

    Викладач каунаської колегії Аудрона Алішоуте, експерт з питань стабільності в Балтійському екологічному форумі, розповіла про майбутні перспективи сталого розвитку.

     Проф. Др. Хамза Аббас Аль-Севаді, професор Університету Близького Сходу (Йорданія), у своєму виступі проаналізував питання, пов’язані з інформаційними технологіями та захистом персональних даних.

     Після основних виступів конференція розділилась на вісім окремих секцій, включаючи сфери екологічної інженерії, міського розвитку, харчової промисловості, виробництва меблів, інформаційних технологій та інших.
     У секції, присвяченій питанням інженерної екології та містобудування, виступила доцент кафедри землевпорядного проектування НУБіП України Людмила Гунько, яка доповіла про проблеми публічності містобудівної документації, яка і визначає принципові напрямки розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту. Багатьох порушень використання земель населеного пункту можна було б уникнути, якби місцева влада дотримувалась положень Генерального плану, а громадяни знали про їх зміст і також стежили за їх виконанням.

  

     Учасники конференції обмінялися думками про технологічні та екологічні інновації, технологічне підприємництво як фактори економічного зростання та соціальних змін у регіонах.

     Фахівці факультету землевпорядкування повернулися з новим досвідом та знаннями, які мають намір впроваджувати в життя в стінах рідного університету, з позитивними враженнями від професійного та особистого спілкування, а також з відчуттям вдячності за можливість розвитку та вдосконалення власних знань.

Юлія Мороз,
фахівець 1 категорії

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook