Співробітники кафедри гігієни тварин та санітарії ім. проф. А. К. Скороходька взяли участь в круглому столі «Наука, освіта та виробництво – основні важелі прогресу ветеринарної медицини України»

1 квітня 2018, 5:22
ФВМ НУБіП України

 «Наука, освіта та виробництво – основні важелі прогресу ветеринарної медицини України» - таку назву мав круглий стіл присвячений 120-річчю НУБіП, що відбувся на базі факультету ветеринарної медицини.


Активну участь у заході взяли співробітники кафедри гігієни тварин та санітарії ім. проф. А. К. Скороходька.

 

Директор науково-дослідного інституту здоров’я тварин, доктор ветеринарних наук, професор Засєкін Д.А. запросив до взаємовигідної співпраці інститут ветеринарної медицини в особі директора Ничика С.А. Професор, член-кореспондент НААН погодився з ініціативою, для надання можливості студентам та викладачам факультету ветеринарної медицини НУБіП України в повній мірі використовувати ресурс та базу інституту, мати доступ до обладнання, музейних штамів мікроорганізмів та співпраці в наукових проектах, грантах тощо.

Завідувач кафедри Захаренко М.О. наголосив на необхідності підготовки фахівця у відповідності до європейських робочих програм та вимог часу. 

Докторант Кучерук Марія Дмитрівна окреслила існуючий дефіцит кадрів у сфері органічного тваринництва. Оскільки в ракурсі охорони навколишнього середовища, збереження біорізноманіття та дотримання вимог щодо добробуту тварин органічне виробництво є актуальним - то підготовка фахівця ветеринара для науково-консультаційного супроводу цієї галузі – вимога часу.

 

Доповідачі відмітили необхідність розвитку сфери наукової, освітянської, інноваційної, міжнародної діяльності, та необхідності співпраці з виробництвом, акредитованими лабораторіями для підготовки висококваліфікованого фахівця ветеринарної медицини.

Докторант кафедри, к.вет.н Кучерук М.Д.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook