Підвищення фінансової грамотності серед підростаючого покоління в рамках профорієнтаційної роботи університету.

27 березня 2018 року

          Вже традиційно викладачі фінансового напряму економічного факультету НУБіП України підвищують фінансову грамотність учнів та популяризують університет серед вітчизняних шкіл.

22 березня 2018 року делегація викладачів економічного факультету, зокрема доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри банківської справи Олійник-Данн Олена, кандидати економічних наук, доценти Муравський Олексій, Жарікова Олена та кандидат економічних наук, старший викладач кафедри фіскальної політики і страхування Файчук Ольга з робочим візитом відвідали учнів загальноосвітніх шкіл Білоцерківського району, Київської області.
Розпочали свою подорож представники економічного факультету, із Опорного навчального закладу Шкарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Білоцерківської районної ради Київської області.
Першу лекцію фінансової грамотності для школярів викладачі прочитали для 9-го класу. На наступному уроці до них приєднався 10 та 11 клас. Майбутні випускники приймали активну участь в обговоренні, протягом усієї зустрічі жваво дискутували та задавали питання. Потенційні абітурієнти показали достатньо високий рівень підготовки та базові знання з економіки та фінансів.
Наступним етапом розмови стала саме розповідь лекторів щодо переваг навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, зокрема на економічному факультету за спеціальністю 072 – «Фінанси, банківська справа і страхування». Зосередили увагу на можливості навчатись в одному з провідних вишів України та Києва. Також, акцентували увагу, що навчальні плани адаптовані до міжнародних стандартів. Розповіли про унікальну можливість отримати подвійний диплом та пройти виробниче стажування за кордоном. Уточнили різноманітні питання стосовно вступної компанії та донесли до відома щодо олімпіади НУБіП України. В завершення, викладачі економічного факультету запросили учнів та їхніх батьків на День відкритих дверей, роздали буклети та анкети випускника.
Директор школи Олег Владиславович Крутаков запросив і надалі відвідувати їхню школи з метою підвищення фінансової грамотності учнів та продовження співпраці з Національним університетом біоресурсів і природокористування України.
Наступним було навчально-виховне об’єднання ЗОШ І-ІІІ ступенів-дитячий садок в селі Піщана Білоцерківського району Київської області.
На порозі школи гостей вже чекала директор Ліля Петрівна Ляшенко, яка в першу чергу познайомила їх з історією та перспективами школи.
За алгоритмом спершу викладачі познайомились з учнями, поспілкувались щодо важливості набуття компетенцій фінансово грамотної людини. Потім лектори розпочали свою доповідь та презентували матеріали «Перші кроки у країну фінансової грамотності». Лекція відбулась у легкій та невимушеній атмосфері. Протягом всієї розмови викладачі постійно спілкувались з учнями школи та намагались показати актуальність професії фінансиста в сучасних реаліях. Тому в контексті розмови розповіли про Національний університет біоресурсів і природокористування України та переваги здобуття вищої освіти саме в нашому ВУЗі.
Звичайно, школярі отримали роздатковий матеріал у вигляді буклетів. Майбутні випускники заповнили анкети та були запрошені на День відкритих дверей.
В кінці зустрічі, директор школи пані Лілія подякувала гостям за таку важливу, цікаву та повчальну лекцію, яка, як ніколи, була актуальною, в межах гранту, що виборола їхня школа.
Загалом, делегація викладачів була приємно вражена рівнем підготовки учнів відвіданих шкіл та сподівається на плідну співпрацю.
Висловлюємо подяку за допомогу в організації та теплий прийом директору ОНЗ Шкарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Білоцерківської районної ради Київської області Олегу Владиславовичу Крутакову та директору НВО ЗОШ І-ІІІ ступенів-дитячий садок в селі Піщана Білоцерківського району Київської області Лілі Петрівні Ляшенко.

 

Ольга Файчук

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook