МАЙБУТНІ ФАХІВЦІ З ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ ЕКЗОТИЧНИХ І ДИКИХ ТВАРИН ПРОЙШЛИ ПРАКТИЧНУ ПІДГОТОВКУ У КИІВСЬКОМУ ЗООПАРКУ

20 березня 2018 року

Доцентами кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Пашкевич Іриною Юріївною та Слободян Раїсою Олександрівною 15 березня 2018 року було проведено виїзне заняття у Київському зоологічному парку разом зі студентами ОС «Магістр» 2-го року навчання за магістерською програмою «Ветеринарне забезпечення здоров’я екзотичних і диких тварин».

Метою заняття було поглибити теоретичну та практичну підготовку студентів з особливостей відбору крові, сечі і фекалій та проведення морфологічних і біохімічних досліджень відібраного матеріалу в рептилій.
Упродовж занять студенти оволоділи навиками дослідження фізичних, морфологічних і біохімічних властивостей крові та специфічних (паразитологічних) досліджень у холоднокровних тварин.

Також було проведено фізико-хімічні дослідження сечі рептилій і проаналізовано результати. Магістри навчились проводити мікроскопічні дослідження і гельмінтоовоскопію у ящірок, сцинків, черепах і варанів.

Студенти активно включилися в роботу, задавали в ході занять і маніпуляцій питання та отримували вичерпні відповіді ветеринарних фахівців з особливостей відбору та проведення морфологічних і біохімічних досліджень крові, сечі та фекалій у рептилій.
На завершення магістри з викладачами подякували за надану можливість і організацію виїзного заняття з відповідним обладнанням та побажали творчих успіхів співробітникам Київського зоологічного парку.

Сорока Наталія Михайлівна,
доктор ветеринарних наук, професор,
завідувач кафедри паразитології та
тропічної ветеринарії НУБіП України

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook