"Органічна Україна 2018" - в центрі головної події перспективної галузі

15 березня 2018 року
Одеса

Викладачі факультету ветеринарної медицини к.вет.н., доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Таран Тетяна Володимирівна та к.вет.н., докторант кафедри гігієни тварин та санітарії ім.проф. А.К. Скороходька Кучерук Марія Дмитрівна беруть участь у Другому міжнародному конгресі «Органічна Україна 2018» , що відбувається 15-16 березня 2018 року в м.Одеса. Тема цьогорічного конгресу «Розвиток органічного ринку в Україні – від виробництва до реалізації»


Це головний захід національної органічної галузі, що висвітлює сучасні органічні тренди, органічні тенденції в Україні та перспективи органічного виробництва.
Виробництво органічної продукції є одним із пріоритетних напрямів аграрної політики України. На заході обговорюються важливі питання розвитку органічного виробництва України та позиціонування його, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках, а саме:

  • впровадження органічного виробництва в Україні;
  • навчання органічному виробництву: від вузу до державної влади;
  • ягідництво та садівництво -реальна перспектива органічного виробництва України;
  • органічні зернові та олійні культури як основа експорту;
  • органічна соя та бобові;
  • готовий органічний харчовий продукт на полиці магазинів внутрішнього та зовнішнього ринків.

В секції «Ефективне управління якістю та харчова безпека в органічному виробництві» свою доповідь на тему «Система контролю безпечності та якості органічних харчових продуктів в Україні» представила Таран Т.В.

У своїй доповіді Таран Т.В. зазначила, що система державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та органічного виробництва в Україні є недосконалою. Охарактеризовано було три складові системи контролю, пріоритети, проблеми, пов'язані з чинним нормативно-правовим регулюванням у сфері органічного виробництва та обігу та про шляхи вирішення цих проблем. Також акцентовано було увагу на сучасному стані та перспективах застосування вимог міжнародних стандартів щодо сільськогосподарської та харчової продукції у т.ч. органічної.

Таран Т.В. також ознайомила аудиторію з інформацією, що стосується спеціальності 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза", яка викладається на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України.

Окремий розділ доповіді було присвячено інформації по Модулю Жана Моне "Контроль безпечності продуктів харчування у ЄС" (587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE)

Кучерук М.Д. розповіла присутнім про ризики у ланцюзі «від лану до столу» при виробництві органічних продуктів харчування тваринного походження. Як ланцюг безпечності веде до якості органічного продукту тваринного походження.


Під час Другого Міжнародного Конгресу «Органічна Україна 2018», що проходив 15-16 березня у м. Одеса доцент Таран Т.В. ознайомила аудиторію з інформацією, що стосується спеціальності 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза", яка викладається на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України.
Таран Т.В. зазначила, що фахівці за даною спеціальністю за визначенням МЕБ мають просунуті (розширені ) компетенції, ознайомила учасників Конгресу з можливим працевлаштуванням, надала інформацію про підготовчі курси, у.т.ч. і дистанційної форми навчання.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook