Профорієнтація, як спосіб допомоги для вибору майбутньої профеcії

13 березня 2018 року
ВП НУБіП України "Мукачівський аграрний коледж"

Питання проведення профорієнтаційної роботи постійно перебуває на першому плані роботи науково-педагогічних працівників університету та викладачів Мукачівського коледжу.

З такою важливою місією завітали у коледж педагогічні працівники НУБіП України Бабицький А.І., к.б.н., старший викладач кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики і Бережняк Є.М., к.с.-г.н., доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю.

Студенти із зацікавленням слухали інформацію про НУБіП України, його історію, структуру, особливості й переваги навчання.

У процесі профорієнтаційної роботи Андрій Ігорович та Євгеній Михайлович розповіли студентам про те, що за даними рейтингу «ТОП 200 Україна» у 2017 році Національний університет біоресурсів і природокористування України посів восьме місце. Також, під час зустрічі з випускниками було зазначено про переваги навчання на агробіологічному факультеті, а також факультеті захисту рослин, біотехнології та екології, сучасну матеріально-технічну базу факультетів, участь молоді у фестивалі студентської науки, наукових гуртках, у спортивних та культурно-масових заходах факультетів та університету, студентське самоврядування, можливості стажування та практичного навчання студентів за кордоном, про підготовче відділення університету.

Звичайно, що випускникам наразі складно відразу визначитись із вступом, проте, маючи достатню інформацію про ВНЗ, це зробити значно легше. Тому протягом зустрічі студенти мали можливість познайомитись з наявними спеціальностями в НУБіП України, з’ясувати можливості міжнародних програм, подальшого працевлаштування.
Особливо активно обговорювалося питання перспектив працевлаштування для агрономів, захисників рослин, біотехнологів і екологів. Адже попит на кваліфікованих фахівців у господарствах України і світу є значним.

 

 

 

(Оригінал статті - Надія Кнап, Наталія Кепенач)

 

Старший викладач Наталія Нестерова

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook